foto: Paula Čurkste/LETA
Dienu pirms Latvijas un Igaunijas tenisa dueļa Tallinā rīkotāji paziņo, ka spēles notiks uz cita seguma
Aļona Ostapenko savu karjeras lielāko panākumu - uzvaru "Roland Garros" izcīnījusi tieši uz māla seguma.
Citi sporta veidi
2020. gada 28. jūlijs, 12:55

Dienu pirms Latvijas un Igaunijas tenisa dueļa Tallinā rīkotāji paziņo, ka spēles notiks uz cita seguma

Jauns.lv / LETA

Trešdien un ceturtdien Tallinā gaidāmais Igaunijas - Latvijas tenisa turnīrs norisināsies iekštelpās uz cietā seguma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sākotnēji bija paredzēts, ka "Merks Cup" ("Merko Cup") turnīrs "Tondi" tenisa centrā notiks ārā uz māla seguma, taču turpmākās dienas Tallinā solās būt apmākušās un lietainas, tāpēc pieņemts lēmums par mačsacīkstes aizvadīšanu iekštelpās.

Kā aģentūrai LETA skaidroja turnīra organizatoru Latvijas puses pārstāvis Edgars Buļs, pastāvēja iespēja, ka turnīrs varētu norisināties dienu ilgāk, taču dažām no tenisistēm pēc sacensībām Tallinā jādodas uz Palermo, kur nākamajā nedēļā atsāksies WTA tūre.

Igaunijas-Latvijas izlašu sacīkstē tenisā viens otram pretī stāsies labākie Baltijas kaimiņvalstu astoņi tenisisti un tenisistes. Turnīrā būs kopā 11 spēles - astoņas vienspēles un trīs dubultspēles, no kurām viena būs jauktā dubultspēle.

Latvijas izlases sastāvā turnīrā būs Aļona Ostapenko (WTA 41.), Anastasija Sevastova (WTA 43.), Ernests Gulbis (ATP 162.) un Kāris Ozoliņš (ATP 1133., ITF Jun. 6.). Tieši šī četrotne šogad bija Latvijas izlases kodolā Federāciju kausa un Deivisa kausa spēlēs.

Igauniju pārstāvēs ziemeļu kaimiņu spēcīgākās raketes Anete Kontaveita (WTA 22.), Kaia Kanepi (WTA 99.), Jirgens Zops (ATP 540.) un Vladimirs Ivanovs (ATP. 738.).

Profesionālā tenisa sezona atsāksies augustā, bet līdz tam tenisisti piedalās dažādos paraugturnīros.