foto: olimpiade.lv
IZM no LOK jaunās vadības sagaida redzējumu par sporta nozares finansēšanas modeļa pilnveidi un prioritārajiem sporta veidiem
Kadrs no vakardienas tikšanās.
Citi sporta veidi
2020. gada 23. jūlijs, 15:09

IZM no LOK jaunās vadības sagaida redzējumu par sporta nozares finansēšanas modeļa pilnveidi un prioritārajiem sporta veidiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) jaunajai vadībai jādefinē savu nostāju par sporta nozares finansēšanas un pārvaldības modeļa pilnveidi, kā arī metodoloģiju prioritāro sporta veidu noteikšanai, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc IZM sniegtās informācijas, vakar tiekoties ar jaunievēlēto LOK prezidentu Žoržu Tikmeru un ģenerālsekretāru Kārli Lejnieku, izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP) sacīja, ka viens no aktuālākajiem jautājumiem sporta nozarē patlaban ir uzsāktā diskusija par sporta nozares finansēšanas un pārvaldības modeļa pilnveidi.

Puses esot atzinušas, ka daudzus problēmjautājumus un plašāku diskusiju rosinošs ir Sporta nozares attīstības darba grupas paustais redzējums, kā arī IZM Sporta departamenta piedāvātā metodoloģija prioritāro sporta veidu noteikšanai.

Tāpēc esot svarīgi, ka LOK jaunā vadība definē savu nostāju šajos jautājumos, kopīgi sagatavojot priekšlikumus sporta nozarei stratēģiski svarīgu lēmumu iedzīvināšanā.

IZM uzsvēra, ka tikpat aktuāls ir darbs pie jaunās Latvijas sporta attīstības stratēģijas, proti, "Sporta politikas pamatnostādnēm 2021.-2027. gadam", kurās svarīgi ietvert jau šobrīd ar nozari panākto kopīgo redzējumu gan sporta aktivitātēs iesaistīto iedzīvotāju, it īpaši bērnu un jauniešu, skaita palielināšanu, gan augstu sasniegumu sporta attīstību.

Tāpat puses esot pārrunājušas sadarbību ar LOK īstenoto valsts nozīmes sociālo projektu saglabāšanā un sabiedrības iesaistes palielināšanā, kā arī tika apspriests jautājums par sporta lomas aktivizēšanu augstskolās, pārrunājot arī duālās izglītības jautājumus sportistu karjerā.

Jau ziņots, ka par LOK jauno prezidentu 10. jūlijā Ģenerālajā asamblejā tika ievēlēts līdzšinējais ģenerālsekretārs Tikmers. Savukārt viņa bijušo ģenerālsekretāra amatu turpmāk ieņems Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Iepriekš LOK Ģenerālās asamblejas vadītājs bija Aldons Vrubļevskis.