foto: LETA
Orientieristi Grosberga un Pauliņš uzvar Latvijas čempionāta garajā distancē
Latvijas orientieriste Sandra Grosberga.
Citi sporta veidi
2020. gada 19. jūlijs, 20:20

Orientieristi Grosberga un Pauliņš uzvar Latvijas čempionāta garajā distancē

Jauns.lv / LETA

Orientēšanās sporta izlases pārstāvji Sandra Grosberga un Artūrs Pauliņš svētdien Pļaviņās izcīnīja uzvaras Latvijas čempionātā garajā distancē.

Sievietēm 10,9 kilometru distancē ar 22 kontrolpunktiem Grosberga ("Meridiāns-CPSS-Pārgauja") finišēja pēc vienas stundas 18 minūtēm un 47 sekundēm.

Otrās vietas ieguvēja Margreta Zimmermana no Igaunijas viņai zaudēja septiņas minūtes un 18 sekundes, bet trešajā vietā finišējusī Līga Valdmane ("ZVOC-VBSS") bija teju 12 minūtes lēnāka.

Vīriešiem 17 kilometros ar 31 kontrolpunktu Pauliņš ("Azimuts OK-Sm BJSS") finiša līniju šķērsoja pēc apvidū pavadītas vienas stundas 46 minūtēm un 18 sekundēm.

Vienu minūti un 26 sekundes Pauliņam zaudēja otrās vietas ieguvējs Uldis Upītis ("Kāpa OK"), bet vēl trīs minūtes un septiņas sekundes lēnāks bija divkārtējais Eiropas vicečempions Mārtiņš Sirmais ("Turun Metsankavijat").

Pērn garajā distancē par čempioniem Smiltenes apkārtnē kļuva Grosberga un igaunis Lauri Silds.

Šogad Latvijas čempionāts norisināsies piecos posmos - garā distance, sprints un sprinta stafete, vidējā distance un stafete, maratons un nakts posms. Augusta sākumā Valmierā notiks meistarsacīkstes sprintā un sprinta stafetē.