foto: BNS Foto/Scanpix
Uz Latvijas basketbola izlases trenēšanu pretendējušo Trinkjēri atlaiž no Belgradas "Partizan"
Andrea Trinkjēri savulaik vairākas sezonas trenējis Latvijas izlases vienu no līderiem Jāni Strēlnieku.
Basketbols
2020. gada 3. jūlijs, 10:57

Uz Latvijas basketbola izlases trenēšanu pretendējušo Trinkjēri atlaiž no Belgradas "Partizan"

Jauns.lv / LETA

Serbijas basketbola klubs Belgradas "Partizan" no galvenā trenera amata atbrīvojis itāļu speciālistu Andrea Trinkjēri, ziņo komanda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Trinkjēri "Partizan" stūri pārņēma 2018. gada novembrī, palīdzot Belgradas klubam izcīnīt Adrijas līgas Superkausu un divreiz uzvarēt Serbijas kausā. Šosezon "Partizan" sastāvā bija Žanis Peiners, taču savainojumi viņam liedza iemantot trenera uzticību.

Pērnvasar Trinkjēri no ārzemju speciālistiem bija galvenais favorīts uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu, taču klubs viņam liedza pretendēt uz šo posteni.

Pirms darba Belgradā Trinkjēri četras sezonas vadīja Vācijas komandu Bambergas "Brose", trīs gadus pie viņa nospēlējot Jānim Strēlniekam. Pirms tam viņš sezonu strādāja Krievijas klubā Kazaņas "Unics" un Grieķijas izlasē.

Tāpat viņš karjeras laikā vadījis savas dzimtenes komandas "Triboldi", "Juvecaserta", "Veroli" un "Cantu". Eirolīgā viņš nostrādājis piecas sezonas - divas ar Kantu komandu, bet trīs ar Bambergas vienību.

Zīmīgi, ka 2009.gadā Latvijas izlases tagadējais galvenais treneris Roberts Štelmahers tobrīd Trinkjēri vadītajā "Veroli" noslēdza savas profesionāļa gaitas.