foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix
Pēc 14 sezonām komandā Maskavas CSKA pamet Andrejs Voroncevičs
Ilggadējais Krievijas izlases un Maskavas CSKA uzbrucējs Andrejs Voroncevičs.
Basketbols
2020. gada 1. jūlijs, 12:05

Pēc 14 sezonām komandā Maskavas CSKA pamet Andrejs Voroncevičs

Jauns.lv / LETA

Krievu spēka uzbrucējs Andrejs Voroncevičs pēc 14 sezonām pametis basketbola klubu Maskavas CSKA, ziņo vienība.

Voroncevičs pirmos soļus basketbolā spēra Novosibirskas "Lokomotiv" komandā, bet kopš 2006.gada līdz šai vasarai viņš bija CSKA paspārnē.

"Paldies komandai, vadībai, treneru kolektīvam, līdzjutējiem un visiem, kuri šajā klubā ieguldījuši savu dvēseli, kā arī bijuši ar mums priekos un bēdās. Esmu lepns, ka man bija iespēja 14 gadus pārstāvēt CSKA. Dzīve iet uz priekšu. Ir laiks sasniegt jaunas virsotnes," pauž 32 gadus vecais Voroncevičs, kurš kļūs par brīvo aģentu.

Voroncevičs ar CSKA komandu trīs reizes triumfēja ULEB Eirolīgā, septiņas reizes uzvarēja Krievijas basketbola līgā, bet astoņas - Vienotajā līgā. 2015.gadā viņš tika atzīts par Vienotās līgas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju un sezonas labāko Krievijas basketbolistu. Viņš ir Vienotās līgas pirmās Visu zvaigžņu spēles MVP.

Krievijas izlases sastāvā Voroncevičs 2011.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu.

Viņš CSKA komandā ir rekordists aizvadīto spēļu skaistā (696), bet Eirolīgā ieņem 12.vietu mačiem bagātāko spēlētāju sarakstā (274). CSKA vienībai Voroncevičs sarūpējis 4169 punktus, atpaliekot no bijušā "Brocēnu" basketbolista Džona Holdena un Nando de Kolo. Tāpat uzbrucējs maskaviešu rindās izcīnījis 2416 atlēkušās bumbas, piekāpjoties tikai Viktoram Hrjapam.

Aizvadītajā sezonā Voroncevičs piedalījās 20 Eirolīgas spēlēs, kurās vidēji guva 3,6 punktus un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas. Vienotajā līgā viņam 15 cīņās caurmērā 6,6 punkti, 3,2 bumbas zem groziem un 1,8 rezultatīvas piespēles.