foto: Alexander Demianchuk/TASS/All Ov/ Vida Press
Aigars Šķēle "Kalev"/"Cramo" nomaina pret "VEF Rīga"
Basketbols
2020. gada 29. jūnijs, 19:55

Aigars Šķēle "Kalev"/"Cramo" nomaina pret "VEF Rīga"

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases basketbolists Aigars Šķēle nākamajā sezonā spēlēs čempionvienībā "VEF Rīga", pirmdien informēja galvaspilsētas klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aizvadītajā sezonā aizsargs pārstāvēja Tallinas "Kalev/Cramo" komandu, spēlējot gan VTB Vienotajā basketbola līgā, gan Latvijas-Igaunijas basketbola līgā (LIBL). Šķēle LIBL caurmērā izcēlās ar 11,1 punktu, 4,5 rezultatīvām piespēlēm un 2,8 bumbām zem groziem. VTB vienotajā līgā Šķēlem 11,8 punkti, 3,4 atlēkušās bumbas un 3,9 piespēles.

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis: 

"Aigars noteikti būs viens no mūsu uzbrukuma līderiem un ar savām prasmēm un ambīcijām palīdzēs uzvarēt spēles. Viņa spēcīgākās puses ir spēles veidošana un spēle ar bumbu. Aigaram ir solīda pieredze, domāju, ka viņš būs ļoti svarīgs spēlētājs, kā arī ceru, ka mēs palīdzēsim Aigaram spert soli uz augšu savā basketbolista karjerā nākotnē," klubs citē galvenā trenera Jāņa Gailīša teikto.

Iepriekš Šķēle spēlējis Antibas "Sharks", "Ventspils", "Valmiera/ORDO", "Jūrmala/Fēnikss" un "Barons" komandās. Šī basketbolistam būs atgriešanās "VEF Rīga" rindās, kur aizsargs spēlēja arī 2014./2015. gada sezonā.

Jau ziņots, ka Igaunijas spēcīgākais basketbola klubs, Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētais un Aigara Šķēles pārstāvētais Tallinas "Kalev"/"Cramo", ir lauzis līgumus ar spēlētājiem, liekot uzdot jautājumus arī par kluba nākotni.

Pirms divām dienām komanda vēstīja, ka ar treneru korpusu panākta mutiska vienošanās par sadarbības turpināšanu arī nākamsezon.