foto: AFP/Scanpix
Kādreizējais čempions boksā Durans ar koronavīrusu nogādāts slimnīcā
Panamas bokseris Roberto Durans 2000. gadā.
Sporta zvaigznes
2020. gada 26. jūnijs, 20:34

Kādreizējais čempions boksā Durans ar koronavīrusu nogādāts slimnīcā

Jauns.lv / LETA

Slavenais Panamas bokseris Roberto Durans ar koronavīrusu nogādāts slimnīcā, paziņojis 69 gadus vecās leģendas dēls Rovins.

"Esam saņēmuši rezultātus, un varu apstiprināt, ka viņš ir Covid-19 pozitīvs. Paldies Dievam, viņa simptomi nav kas vairāk par parastu saaukstēšanos," sociālajos tīklos raksta boksera ģimenes loceklis.

Duranam kopš 2001.gadā piedzīvotās avārijas pilnvērtīgi nefunkcionē viena no plaušām, taču ārsti konstatējuši, ka vīruss nav izraisījis lielākus bojājumus.

Durans, kurš bija pazīstams ar iesaukām Akmens roka un Rokijs, ir atzīts par vienu no labākajiem bokseriem vieglākajās svara kategorijās. Viņam bija pasaules čempiona jostas kopā četrās no kategorijām.

Panamietis profesionāļa karjerā ringā kāpa 119 reizes un izcīnīja 113 uzvaras, 70 no tām ar nokautu. Savā karjeras pēdējā cīņā viņš 2001.gada 14.jūlijā pēc punktiem piekāpās kubietim Ektoram Kamačo.

Panama, tāpat kā daudzas citas Latīņamerikas valstis, smagi cietusi no koronavīrusa. Aptuveni četru miljonu iedzīvotāju mazajā valstī konstatēts vairāk nekā 29 000 infekcijas gadījumu un miruši 564 cilvēki.