foto: EPA/Scanpix
Tokija izlaidīs pasākumus, kas paredzēti pirms olimiskajām spēlēm
Olimpiskās spēles koronavīrusa pandēmijas laikā tika atliktas līdz 2021.gada 23.jūlijam.
Citi sporta veidi
2020. gada 5. jūnijs, 15:37

Tokija izlaidīs pasākumus, kas paredzēti pirms olimiskajām spēlēm

Jauns.lv / LETA

Tokijas pilsēta visticamāk nerīkos ieplānotos notikumus, kas iezīmē gadu līdz 2020.gada atliktajām olimpiskajām spēlēm, baidoties, ka koronavīrusa pandēmijas laikā svinības nebūtu piemērotas, piektdien ziņoja Japānas plašsaziņas līdzekļi.

Spēles koronavīrusa pandēmijas laikā tika atliktas līdz 2021.gada 23.jūlijam, un joprojām nav skaidrs, vai pat ar šo kavēšanos būs pietiekami spēļu norisei.

Pagājušajā gadā pilsēta un organizatori rīkoja virkni pasākumu, lai atzīmētu viena gada laika atskaiti, ieskaitot jaunizveidoto medaļu atklāšanu.

Ņemot vērā globālo krīzi, līdzīgi svētki šā gada jūlijā ir mazticami, vēsta ziņu aģentūra "Kyodo", atsaucoties uz avotu spēļu organizācijas komitejā.

"Kyodo" atzīmē, ka tā vietā tiešsaistē varētu izvietot sportistiem paredzētus uzmundrinājuma plakātus un paziņojumus, piebilstot, ka rīkotājkomiteja uzskata par piemērotāku “mērenāku toni”.

Nacionālā raidorganizācija NHK, atsaucoties arī uz komiteju avotiem, sacīja, ka pastāv bažas par plaša mēroga pasākumu rīkošanu, kamēr joprojām pastāv infekcijas risks.

No Tokijas spēļu rīkotājiem tūlītējs komentārs netika iegūts.

Japānā ir atcelts valsts mēroga ārkārtas stāvoklis vīrusa dēļ, bet nesenais inficēšanās gadījumu skaita pieaugums Tokijā ir izraisījis bailes no otrā viļņa.

Tokija spēļu organizatori piebilst, ka diskusijas par koronavīrusa pretpasākumiem notiks, "sākot ar šo rudeni".

Organizatori un Tokijas amatpersonas saskaras ar divām problēmām, nodrošinot, ka atceltās spēles var droši sarīkot, ņemot vērā pandēmiju, kā arī līdz minimumam samazinot papildu izmaksas.

Tā kā pandēmija turpina plosīties lielākajā pasaules daļā, joprojām nav skaidrs, vai spēles varēs sarīkot nākamgad.