foto: REUTERS/SCANPIX
Galviņš, Smirnovs un Smons uzzinājuši pretiniekus Čempionu līgā
Latvijas hokeja izlases aizsargs Guntis Galviņš.
Hokejs
2020. gada 4. jūnijs, 10:41

Galviņš, Smirnovs un Smons uzzinājuši pretiniekus Čempionu līgā

Jauns.lv / LETA

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas turnīra izlozē trešdien savas pretinieces noskaidroja Latvijas hokejistu Gunta Galviņa, Denisa Smirnova un Sanda Smona pārstāvētās komandas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komandas tiks sadalītas pāros, un līdz pat pusfinālam 32 klubi aizvadīs vienu mājas un vienu izbraukuma maču. Uzvaru gūs tā komanda, kura būs labāka divu spēļu summā.

Aizsarga Galviņa pārstāvētā Čehijas vienība Tršinecas "Ocelārži" pirmajā kārtā tiksies ar Baltkrievijas komandu Minskas "Junost", bet uzbrucēja Smirnova un aizsarga Smona pārstāvētais Šveices klubs Ženēvas "Servette" mēros spēkus ar Štraubingas "Tigers" no Vācijas.

Pārvarot pirmo kārtu, otrajā "Ocelārži" tiksies ar Zalcburgas "Red Bull" (Austrija) un Tamperes "Tappara" (Somija) pāra uzvarētāju, bet "Servette" duelēsies ar Engelholmas "Rogle" (Zviedrija) vai Stavangeras "Oilers" (Norvēģija). Abas latviešu pārstāvētās komandas savā starpā varētu tikties pusfinālā.

Turnīra sākums sākotnēji bija paredzēts 3.septembrī, vēlāk tas tika pārcelts uz 6.oktobri. Sezonas noslēgums paredzēts nākamā gada 9.februārī. Finālā tiks aizvadīta tikai viena spēle.

Iepriekšējā sezonā par čempioni ceturto reizi vēsturē tika kronēts Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians", kas finālā ar 3:1 uzvarēja Oskara Cibuļska pārstāvēto Čehijas vienību Hradeckrālovas "Mountfield".

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.