foto: Pedja Milosavljevic/SIPA/Scanpix
Maskavas CSKA papildina sastāvu ar Serbijas izlases centra spēlētāju
Nikola Milutinovs pēdējos gados kļuvis par vienu no vadošajiem Eirolīgas centra spēlētājiem.
Basketbols
2020. gada 2. jūnijs, 11:46

Maskavas CSKA papildina sastāvu ar Serbijas izlases centra spēlētāju

Jauns.lv / LETA

Lielas sastāva izmaiņas veikusī basketbola komanda Maskavas CSKA otrdien paziņoja, ka centra pozīcijā nākamos trīs gadus spēlēs Nikola Milutinovs, kurš iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Pirejas "Olympiakos", vēsta portāls "Eurohoops".

Jau ziņots, ka Krievijas basketbola grands Maskavas CSKA drīzumā pārtrauks darba attiecības ar saspēles vadītāju Jāni Strēlnieku.

Iepriekš komandu pameta arī Kosta Kufoss, kā rezultātā centra pozīcijā bija brīva vakance. Šo lomu turpmāk pildīs 25 gadus vecais serbs Milutinovs, kurš pēc šīs sezonas kļuva par brīvo aģentu.

Aizvadītajā sezonā centra spēlētājs 24 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 10,3 punktus, izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas un atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles.

2015.gadā ar kopējo 26.numuru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā viņu izraudzījās Sanantonio "Spurs".

Karjeras laikā viņš divas sezonas spēlējis arī Belgradas "Partizan NIS", Eirolīgā kopumā aizvadot septiņas sezonas.

Jau ziņots, ka komandas sastāvā nākamsezon nebūs arī saspēles vadītājs Rons Beikers, kā arī uzbrucējs Kails Hainss. Savukārt pirmdien komandai izdevās panākt vienošanos ar Maiku Džeimsu, kurš CSKA paliks līdz pat 2023.gadam.

Jau aprīlī kluba prezidents Andrejs Vatutins atklāja, ka pandēmijas radīto seku dēļ, komanda šosezon zaudēs aptuveni 5,5 miljonus eiro. Tāpat vairs netiks turpināta sadarbība ar ilggadējo sadarbības partneri aviokompāniju "Aeroflot".