Sporta zvaigznes
2020. gada 31. maijs, 12:09

Miris trīskārtējais olimpisko spēļu čempions vieglatlētikā Bobijs Morovs

LETA

Trīskārtējais olimpisko spēļu zelta medaļnieks sprintā amerikānis Bobijs Džo Morovs no dzīves aizgājis 84 gadu vecumā, sestdien savā "Facebook" lapā tīmeklī paziņoja Sanbenito vidusskolas pārstāvji.

Morovs 1956.gada olimpiskajās spēlēs Melburnā izcīnīja uzvaru 100 metros, 200 metros un 4x100 metru stafetē.

foto: ©2000 Credit:Topham Picturepoint
Uz Melburnas olimpisko spēļu (1956) goda pjedestāla 200 metru sprintā - tikai ASV sportisti. 1. - Bobijs Morovs, 2. - Endrū Stenfīlds, 3. - Valters Beikers.

Sanbenito vidusskola jau iepriekš ir godinājusi savu varoni, nosaucot viņa vārdā futbola stadionu. Sestdien savā "Facebook" lapā skola pauda līdzjūtību, sakot, ka Morova mantojums Teksasas pilsētā "būs mūžīgs".

Melburnā Morovs pievienojās lieliskās ASV vieglatlētikas zvaigznes Džeses Ovensa kompānijai kā vienīgajiem vīriešiem, kas vienās olimpiskajās spēlēs izcīnījuši uzvaras trijās īsā sprinta disciplīnās. Tas ir varoņdarbs, ko vēlāk iespēja vēl arī amerikānis Karls Lūiss un jamaikietis Useins Bolts.

1956.gadā Morovs tika nosaukts par žurnāla "Sports Illustrated" gada sportistu, pārspējot beisbola varoni Mikiju Mantlu un bokseri Floidu Petersonu.

Morovs vieglatlēta karjeru beidza 1958.gadā, un īsa atgriešanās skrejceļā 1960.gadā nevainagojās ar kvalifikāciju ASV olimpiskajai komandai Romas olimpiskajām spēlēm.