foto: USA Today Sports
Profesionālajiem sportistiem būs ļauts šķērsot ASV robežu
Sagaidāms, ka drīzumā uz ASV dosies arī Dalasas "Mavericks" zvaigznes Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
2020. gada 23. maijs, 14:27

Profesionālajiem sportistiem būs ļauts šķērsot ASV robežu

Jauns.lv / LETA

Vairākiem sportistiem, kuri ikdienā spēkojas Ziemeļamerikas profesionālajās līgās, būs ļauts šķērsot ASV robežu arī koronavīrusa radītās pandēmijas laikā, piektdien paziņoja valsts Drošības departamenta sekretārs Čads Volfs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Šodienas apstākļos amerikāņiem ir nepieciešams sports, tāpēc ir pienācis laiks atkārtoti atvērt mūsu ekonomiku, kā arī atvērt robežas profesionālajiem sportistiem," pauda Volfs, kurš atklāja, ka konkrētais rīkojums jau ir parakstīts.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija jau vairākas nedēļas aktīvi strādā pie tā, lai arēnās atgrieztu profesionālo sportu. Pandēmijas dēļ valstī darbu jau zaudējuši vairāki desmiti miljoni iedzīvotāju.

Koronavīrusa straujās izplatības dēļ sezonas profesionālajās Ziemeļamerikas līgās tika pārtrauktas marta vidū, bet vēlāk ASV noteica ceļošanas ierobežojumus, tostarp neuzņemot ceļotājus no Ķīnas, Irānas un vairums Eiropas valstu.

ASV Drošības departamenta rīkojums attieksies ne tikai uz sportistiem, bet arī uz treneriem, apkalpojošo personālu un visu šo cilvēku laulātajiem partneriem, kā arī bērniem.

Rīkojums paredz, ka drīzumā valstī varēs atgriezties Nacionālās hokeja līgas (NHL), Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), Beisbola augstākās līgas (MLB), Profesionālas golferu asociācijas (PGA), Dāmu profesionālā golfa asociācijas (LPGA), Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA), Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) un Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) dalībnieki.

Ņemot vērā, ka NBA sezonu cer atsākt jūlijā, sagaidāms, ka drīzumā uz ASV dosies arī Dalasas "Mavericks" zvaigznes Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs, kuri savās dzimtenēs ieradās aprīļa beigās un maija sākumā.