Atcelts pasaules čempionāts orientēšanās sportā
foto: Shutterstock
Orientēšanās kontrolpunkta apzīmējums.
Citi sporta veidi

Atcelts pasaules čempionāts orientēšanās sportā

Jauns.lv / LETA

Atcelts 2020.gada pasaules čempionāts orientēšanās sportā, lēmusi Starptautiskā Orientēšanās sporta federācija (IOF).

Atcelts pasaules čempionāts orientēšanās sportā...

Pasaules čempionātam šogad no 7. līdz 11.jūlijam bija jānotiek Trijstūra reģionā, Dānijā. Sākotnēji tas tika pārcelts uz oktobri, bet tagad atcelts pavisam.

Dānijā paredzētais pasaules čempionāts bija plānotas kā pirmās meistarsacīkstes, kurās sacensības notiktu tikai sprinta disciplīnās. Sākotnēji bija iecere pārcelt čempionātu uz nākamo gadu, taču 2021.gadā vienā no sacensību norisies vietām notiks "Tour de France" posms. Tāpat nākamgad paredzēts pasaules čempionāts Čehijā, turklāt uz 2021.gadu tika pārceltas olimpiskās spēles un paralimpiskās spēles.

IOF bija padomā trīs potenciāli scenāriji sprinta čempionāta pārcelšanai uz 2021.gadu, taču saskārās ar tādām pašām grūtībām - nebija vietējo rīkotāju atbalsta, pietiekamas kapacitātes un atbilstošu sacensību vietu, kā arī mačiem neatradās vieta starptautiskajā kalendārā.

Dāniju kā pasaules čempionāta norises vietu varētu pārcelt uz 2022.gadu, bet pēc diviem gadiem Edinburgā paredzētās meistarsacīkstes notiktu 2024.gadā. 2023.gadā čempionāts paredzēts Šveicē, bet 2025.gadā - Somijā.

Tāpat atcelts arī nākamgad augustā Krievijā paredzētais Eiropas čempionāts orientēšanās sportā. Mordovijas republika paziņojusi, ka finansiāli vairs neatbalstīs čempionāta norisi.

Nākamgad Eiropas čempioni varētu tikt noskaidroti maija beigās Šveicē paredzētajā Pasaules kausa pirmajā posmā.