foto: ekrānuzņēmums no video
Uz Rīgas "Dinamo" pošas Norvēģijas čempionāta rupjākais hokejists
Endrū O'Braiens lielāko daļu karjeras pavadījis AHL.
Hokejs
2020. gada 30. aprīlis, 09:19

Uz Rīgas "Dinamo" pošas Norvēģijas čempionāta rupjākais hokejists

Jauns.lv / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Rīgas "Dinamo" pievienosies kanādiešu aizsargs Endrū O'Braiens, vēsta Norvēģijas laikraksts "Fredriksstad Blad".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Hamiltonā dzimušais hokejists lielāko daļu savas profesionālās sportista karjeras ir aizvadījis Amerikas Hokeja līgā (AHL), 2019./2020.gada sezonā pirmoreiz spēlējot Eiropā.

Sezonu O'Braiens aizvadīja Norvēģijas spēcīgākās līgas klubā Fredrikstades "Stjernen". Klubs 45 spēlēs izcīnīja 61 punktu un ierindojās septītajā vietā, "play-off" nesākoties koronavīrusa pandēmijas dēļ.

O'Braiens ar 45 rezultativitātes punktiem, no kuriem desmit bija gūtie vārti, līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņēma 16.vietu, bet komandā viņš bija trešais rezultatīvākais spēlētājs aiz diviem saviem tautiešiem. Arī aizsargu konkurencē līgā kanādietis ieņēma trešo vietu.

Ar 309 soda minūtēm 41 mačā O'Braiens bija līgas rupjākais spēlētājs, par vairāk nekā pusi minūšu apsteidzot tuvāko sekotāju.

27 gadus vecais aizsargs AHL čempionātā aizvadījis 213 regulārās sezonas spēles, kurās guvis 50 rezultativitātes punktus (16+34). Izslēgšanas cīņās viņa kontā trīs mači bez rezultativitātes punktiem.

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" bija līgas otra vājākā komanda, par diviem punktiem apsteidzot vien Minskas "Dinamo", bet sasniedzot komandas antirekordu gūto vārtu ziņā.

Pēc paziņojuma, ka līgumi netiks turpināti ar visiem vienības treneriem, "Dinamo" joprojām ir galvenā trenera meklējumos. Kandidātu vidū tiek minēti arī Latvijas hokeja speciālisti Leonīds Tambijevs un Pēteris Skudra.