foto: Ieva Leiniša/LETA
Daugaviņš par neizdevušos sezonas sākumu un spēlēšanu pie Znaroka
"Zinu, ka statistikā varēja būt vēl vairāk punktu, taču sezonas sākums nebija pārāk labs," saka Daugaviņš.
Hokejs
2020. gada 25. aprīlis, 22:23

Daugaviņš par neizdevušos sezonas sākumu un spēlēšanu pie Znaroka

Jauns.lv / LETA

Saliedēts kolektīvs un disciplīna bijušā Latvijas hokeja izlases spēlētāja Oļega Znaroka vadītajās komandās ir rezultāta garants, kas šosezon ļāva pārtraukt zaudēto spēļu sēriju pret Maskavas CSKA, stāsta Maskavas "Spartak" hokejists Kaspars Daugaviņš sarunā, kas publicēta spēles programmā pirms "Spartak" pēdējās šīs sezonas izslēgšanas spēles 12.martā, bet "Spartak" vietnē tīmeklī - sestdien.

Septiņu darbības gadu laikā KHL šosezon Daugaviņš guva 40 punktus, sasniedzot personisko rekordu, un pret Pekinas "Kuņluņ Red Star" pirmoreiz septiņās sezonās guva trīs vārtus mačā.

"Zinu, ka statistikā varēja būt vēl vairāk punktu, taču sezonas sākums nebija pārāk labs," saka Daugaviņš.

Bijušās Oļega Znaroka trenētās komandas žurnālisti dažreiz sauca par bandu, kurā hokejisti spēlē viens par otru.

"Jā, arī mums šajā sezonā izdevās izcīnīt daudz skaistu uzvaru, kad mēs cīnījāmies uz ledus viens par otru. Bez saliedētas komandas čempionāta laikā nebūtu bijis iespējams sasniegt labu rezultātu," Latvijas hokejists apstiprina kolektīva lomu Znaroka un Harija Vītoliņa vadītajā vienībā.

Hokejists stāsta, ka patiesu baudu guvis pagarinājuma uzvarā pār Maskavas CSKA: ""Spartak" daudzus gadus nevarēja pārspēt šo komandu oficiālajos mačos, taču šajā sezonā mums tas ir izdevies. Mēs uzvarējām papildlaikā un pārtraucām neveiksmīgo sēriju. Turklāt pārspēt pašreizējo čempionu vienmēr ir lieliski. Šādas uzvaras dod ļoti lielu pārliecību par saviem spēkiem."

Rudenī bija grūts brīdis, kad spēle Latvijas hokejistam nevedās un tika runāts par iespējamo apmaiņu. Tā nebija pirmā reize karjerā, kad it kā spēlējot labi, ripa nelido vārtos.

"Šī nebija pirmā tāda reize manā karjerā, es zināju, kā sevi pārvarēt, kā nokļūt ierastajā spēles līmenī," stāsta hokejists. "Pats galvenais - vajadzēja izdarīt pareizos secinājumus. Šādā brīdī ir labi jānospēlē viens mačs, lai visu mainītu, un man izdevās. Es teikšu, ka tad, rudenī, mani atbalstīja treneri, partneri un mana ģimene, tāpēc viss beidzās labi. Daudzi teica, ka man nevajadzētu domāt par iespējamo apmaiņu, bet nebija iespējams par to nedomāt vispār."

Daugaviņš atzīst, ka pēdējoreiz ārpus hokeja laukuma kāvies 25 gadu vecumā. Arī uz ledus sākumā viņš nav bijis pret roku izvicināšanu, taču vēlāk saprata, ka labāk ir koncentrēties tikai hokejam.

Treneri uzreiz brīdināja spēlētājus, ka mača laikā runāt ar tiesnešiem drīkst tikai viņi - tas ir viņu darbs - un ka ir nepieciešama spēlētāju disciplīna.

Sportists ir pārdevis sev piederējušo sporta bāru Rīgā, jo, sākoties sezonai, it īpaši ārvalstīs, ir grūti veikt uzņēmējdarbību un kontrolēt situāciju, tomēr Daugaviņš saka, ka, iespējams, pēc karjeras beigām pie tā vēl atgriezīsies. Turklāt tobrīd viņam ar partneriem trūka arī speciālo zināšanu.

Atceroties pirmās algas, hokejists stāsta, ka par pirmo algu nopircis ādas jaku un datoru, par otro - mazu motorolleru, ar kuru uz skolu braukāja gadus divus, jo tiesības nebija vajadzīgas. Savukārt ādas jakā bija pārāk karsts, un to Daugaviņš ilgi nenēsāja.

Pēc hokejista karjeras beigām latviešu uzbrucējs pieļauj domu, ka varētu tapt drīzāk par ģenerālmenedžeri, ne treneri hokejā, arī tāpēc, ka viņam nepatīk lidot. Savukārt Latvijā hokejists plāno celt māju blakus ezeram un marta vidū kārtoja pēdējās formalitātes, lai mēneša beigās uzsāktu celtniecību.

Marta beigās "RIA Novosti" vēstīja, ka latviešu uzbrucējus Kasparu Daugaviņu un Mārtiņu Karsumu "Spartak" rindās nomainīs čehs Lukāšs Radils un slovāks Martins Bakošs.

Znaroka un Vītoliņa vadītā "Spartak" KHL pamatturnīrā ieņēma piekto vietu Rietumu konferencē, bet Gagarina kausa izcīņā pirmajā kārtā ar 2-4 atzina Mika Indraša pārstāvētās Maskavas "Dinamo" pārākumu.

Pamatturnīrā Latvijas hokejists kļuva par otru rezultatīvāko "Spartak" hokejistu, 59 spēlēs sakrājot 40 punktus (19 vārti un 21 rezultatīva piespēle), bet Gagarina kausa sešās spēlēs Daugaviņš sakrāja 4 (1+3) rezultativitātes punktus.