foto: Evija Trifanova/LETA
Savickis par KHL algu griestiem: "Pamazām komandām ir jāizlīdzinās"
"Noteiktai resursu optimizācijai ir jānoved pie sacensību dalībnieku konkurences palielināšanās," uzskata Juris Savickis.
Hokejs
2020. gada 25. aprīlis, 19:16

Savickis par KHL algu griestiem: "Pamazām komandām ir jāizlīdzinās"

Jauns.lv / LETA

Atšķirības bagāto un nabadzīgo klubu rocībā KHL jāsamazina, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētāju Juri Savicki sestdien citē Krievijas laikraksts "Izvestija".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunajā sezonā līgā plānoti algu griestu tēriņu ierobežojumi klubiem, taču tiem iebilst gan Krievijas Hokeja federācija, gan daļa funkcionāru, kas uzskata, ka ierobežojumi jāatceļ vai vismaz jāliberalizē. Kā viens no tādiem pasākumiem tiem piedāvāts algu griestus pacelt līdz 1,3 miljardiem rubļu (16,1 miljons eiro).

Tikmēr šonedēļ līgas prezidents Aleksejs Morozovs vēlreiz apliecināja, ka algu griesti nākamajai sezonai paliks 900 miljonu rubļu (11,17 miljoni eiro) apmērā.

Par galveno argumentu cīnītāji pret ierobežojumiem uzskatu iespēju, ka labākie hokejisti pametīs Krieviju, dodoties uz valstīm, kur maksā vairāk, pirmām kārtām - Nacionālo hokeja līgu (NHL). Tas nozīmētu vājāku Krievijas čempionātu, kas savā būtībā ir KHL sacensības, kā arī apgrūtinās labāko hokejistu piesaisti, gatavojoties 2022.gada olimpiskajām spēlēm Pekinā.

"Pamazām komandām ir jāizlīdzinās," laikrakstam "Izvestija" saka KHL direktoru padomes loceklis Savickis. "Lai arī ne tik ievērojami, bet bagāto un nabadzīgo klubu iespēju delta ir jāsamazina. Noteiktai resursu optimizācijai ir jānoved pie sacensību dalībnieku konkurences palielināšanās."

"Pati ideja - ierobežot tēriņus algām - ir laba," saka trīskārtējais olimpiskais čempions Vitālijs Davidovs. "Mums sen vajadzēja nonākt pie tā, ka līgā nenotiek vis budžetu, bet treneru un menedžeru cīņa, un cīņa par trofejām ir atkarīga no kluba vadības kvalitātes."

"Izvestija" min, ka šobrīd ar savu budžetu izceļas Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA, ar kuriem varētu spēkoties Kazaņas "Ak Bars" un Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītais Omskas "Avangard". Daļēji zvaigznes savā sastāvā var atļauties arī Mika Indraša bijušais klubs Maskavas "Dinamo", Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Magņitogorskas "Metallurg".

Pagaidām jaunajā sezonā dalību apstiprinājuši 24 klubi, tai skaitā Rīgas "Dinamo". Aprīļa sākumā par nestartēšanu nākamsezon paziņoja Vladivostokas "Admiral", par kuras galveno treneri jau bija kļuvis Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs, kurš pēc paziņojuma šķīrās no kluba. "Admiral" komandas atteikuma iemesls ir Piejūras novada vadības īstenotā profesionālo sporta komandu budžeta pārdalīšana par labu cīņai ar koronavīrusu.