foto: Sintija Zandersone/LETA
Koronavīrusa pandēmija var atvirzīt NBA draftu pat līdz septembrim
Šī gada NBA draftā tiek paredzēta vieta Latvijas izlases saspēles vadītājam Artūram Žagaram.
Basketbols
2020. gada 10. aprīlis, 20:48

Koronavīrusa pandēmija var atvirzīt NBA draftu pat līdz septembrim

Jauns.lv / LETA

Daudzas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas vēlēsies redzēt 2019.gada NBA draftu "ne ātrāk kā 1.augustā", piektdien ziņoja tīmekļa vietne "eurohoops.net", atsaucoties uz kabeļtelevīzijas ESPN apskatnieku Adriana Vojnarovska un Džonatana Givonija teikto.

ESPN apskatnieki ziņo, ka NBA vadība uzskata, ka koronavīrusa Covid-19 pandēmija ir apgrūtinājusi spēju pietiekami novērtēt nākamo NBA spēlētāju potenciālu un savākt pietiekami daudz informācijas par viņiem. Trūkst parasto treniņu, interviju un arī skautu darbības, pie kā bija pierasts pavasara laikā.

Dažu NBA komandu amatpersonas septembri uzskata par periodu, kurā var notikt gan drafts, gan brīvo aģentu tirgus. Tādas pārdomas radušās, ņemot vērā to, ka 2019./2020.gada sezonas noslēgšana, iespējams, prasīs visu vasaru.

NBA draftam bija paredzēts notikt 25.jūnijā, taču tas šķiet ļoti mazticami, ņemot vērā koronavīrusa pandēmiju, kas piespieda NBA apturēt spēļu norisi uz nenoteiktu laiku. NBA komandu vadītāji cer, ka līga atliks drafta datumu.