foto: AFP/Scanpix
Latviešu izcelsmes austrāliete  paraksta līgumu ar WNBA klubu "Mercury"
Austrālijas izlases spēlētāja Sāra Blicavs parakstījusi treniņnometnes līgumu ar WNBA klubu Fīniksas "Mercury".
Basketbols
2020. gada 10. aprīlis, 14:28

Latviešu izcelsmes austrāliete paraksta līgumu ar WNBA klubu "Mercury"

Jauns.lv / LETA

Austrālijas izlases spēlētāja Sāra Blicavs, kurai ir arī Latvijas pase, ceturtdien parakstīja treniņnometnes līgumu ar Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) klubu Fīniksas "Mercury", ziņo WNBA.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ceturtdien Fīniksas klubs pievienoja treniņnometnes dalībnieču sarakstam Austrālijas izlases uzbrucēju Sāru Blicavs un franču aizsardzības spēlētāju Olīviju Epupā. Spēlētājas pievienosies komandai treniņnometnē, kad to būs atļauts uzsākt.

Vienu metru un 88 centimetrus garā Blicavs Sieviešu nacionālajā basketbola līgā (WNBL) 2019./2020.gada sezonā Dendenonas "Southside Flyers" rindās 25 spēlēs vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas. Uzbrucēja meta ar 37,1 procenta (33/81) precizitāti no trīspunktu līnijas un palīdzēja "Flyers" sasniegt uzvaru čempionāta pamatturnīrā.

Blicavs dzimusi Austrālijā un visu savu profesionālo karjeru ir pavadījusi, spēlējot WNBL, pārstāvot arī Austrālijas Sporta institūtu, Dendenonas "Rangers" un Bendigo "Spirit". Bendigo vienības rindās viņa izcīnīja savu pirmo WNBL čempiones titulu 2013./2014.gada sezonā, 26 spēlēs vidēji gūstot 9,0 punktus un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas.

Blicavs nebūs sveša "Mercury" galvenajai trenerei Sendijai Brondello. Pēc dalības Austrālijas U-17 un U-19 komandās latviešu izcelsmes basketboliste debitēja valsts pieaugušo izlasē 2015.gada Okeānijas čempionātā, izcīnot zelta medaļu. Kopš tā laika Blicavs ir bijusi Austrālijas valstsvienības daļa, Brondello vadībā 2017.gada Āzijas kausā iegūstot sudrabu un divus gadus vēlāk - bronzu.

Sportistes tēvs ir bijušais latviešu izcelsmes Austrālijas izlases basketbolists Andris Blicavs.

"Mercury" rindās no Latvijas basketbolistēm spēlējusi arī Zane Teilāne un Anete Jēkabsone-Žogota, kura Fīniksas vienības rindās 2014.gadā kļuva par WNBA čempioni.