foto: Alexander Shcherbak/TASS/Scanpix
Anonīmā aptaujā Džeimss atzīts par šīs sezonas labāko Eiropā spēlējošo basketbolistu
Maskavas CSKA uzbrukuma līderis Maiks Džeimss (ar bumbu).
Basketbols
2020. gada 4. aprīlis, 22:41

Anonīmā aptaujā Džeimss atzīts par šīs sezonas labāko Eiropā spēlējošo basketbolistu

Jauns.lv / LETA

Portāla "The Athletic" veiktajā aptaujā, neatklājot respondentu atbildes, par šīs sezonas labāko Eiropā spēlējošo basketbolistu nosaukts Jāņa Strēlnieka komandas biedrs no Maskavas CSKA Maiks Džeimss.

Portāls aptauju veica vairāku mēnešu garumā, viedokli kopumā vaicājot 21 personai (treneriem un spēlētājiem), kuras naudu pelna Eiropas līgās. Starp respondentiem ir gan ASV, gan citu valstu pārstāvji.

Aptaujā dalībniekiem bija jānorāda, kurš, viņuprāt, ir labākais spēlētājs Eiropā, labākais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta kandidāts un, vai labākā Eiropas komanda spētu iekļūt NBA izslēgšanas spēlēs.

Par labāko Eiropā spēlējošo basketbolistu tika nosaukts Maskavas CSKA spēlētājs Džeimss, kura komandas biedrs ir Strēlnieks. Viņš no 21 balsis saņēma vien piecas, taču ar to bija gana, lai uzvarētu.

Pa četrām balsīm saņēma Šeins Larkins (Stambulas "Anadolu Efes" ), Nikola Mirotičs, kurš "Barcelona" komandā spēlē kopā ar Rolandu Šmitu. Tāpat balsis šajā kategorijā ieguva Nando de Kolo (Stambulas "Fenerbahce Beko"), Vasilje Micičs ("Anadolu Efes"), Niks Kalatess (Atēnu "Panathinaikos Opap"), Fakundo Kampaco (Madrides "Real") un Serhio Rodrigess (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia").

Par labāko NBA drafta izvēli starp Eiropā spēlējošajiem basketbolistiem atzīts Telavivas "Maccabi FOX" talants Deni Avdija, kurš ieguva desmit no 19 balsīm. Ar sešām balsīm tālāk sekoja Riharda Lomaža komandas biedrs Teo Maledons (Vilērbānas ASVEL), bet Ulmas "Ratiopharm" spēlētājs Kiljans Heijess ieguva divas balsis.

Savukārt balsojuma rezultāts par to, vai Eiropas spēcīgākā komanda spētu iekļūt NBA, bija nepārprotams - 15 respondenti teica "nē", bet tikai seši pauda ticību Eiropas klubiem.