foto: Ieva Makare/LETA
Uz nenoteiktu laiku atlikta Baltijas kausa izcīņa futbolā; jūnijā bez mačiem arī citur Eiropā
Latvijas futbola izlase pirms UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles futbolā starp Latvijas un Izraēlas valstsvienībām Daugavas stadionā.
Futbols
2020. gada 1. aprīlis, 19:36

Uz nenoteiktu laiku atlikta Baltijas kausa izcīņa futbolā; jūnijā bez mačiem arī citur Eiropā

Jauns.lv / LETA

Sekojot Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) lēmumam atlikt visu starptautisko sacensību norisi arī šīgada jūnijā, visu trīs Baltijas valstu federācijas vienojušās uz nenoteiktu laiku atlikt plānotās Baltijas kausa izcīņas sacensības nacionālajām un U-21 izlasēm, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Konferences zvana ietvaros starp LFF ģenerālsekretāru Edgaru Pukinksu, Lietuvas Futbola federācijas prezidentu Tomu Danilēviču un Igaunijas Futbola asociācijas prezidentu Aivaru Pohlaku secināts, ka pašlaik nav iespējams noteikt jaunu Baltijas kausa izcīņas norises laiku, tāpēc 2020.gada sacensības atliktas līdz turpmākam paziņojumam.

"Baltijas kausa izcīņa visām trim Baltijas valstīm ir svarīgas sacensības. Turnīrs nākotnē tiks aizvadīts, tomēr pašlaik diemžēl nav iespējams pateikt, kad tas notiks. Tas būs atkarīgs no Covid-19 krīzes situācijas turpmākās attīstības un lēmumiem par starptautisko spēļu kalendāru. Uzmanīgi sekosim līdzi situācijas attīstībai," kopīgā paziņojumā pauž trīs Baltijas valstu futbola federācijas. "Visu trīs valstu futbola ģimenēm ir jākoncentrē visi spēki cīņai ar krīzes situāciju. Visiem šajā ceļā novēlam spēku, gudrību un pacietību."

Šīgada Baltijas kausa izcīņas spēles bija paredzētas 3.jūnijā (Lietuva pret Igauniju), 6.jūnijā (Latvija pret Lietuvu) un 11.jūnijā (Igaunija pret Latviju). Tikmēr attiecīgajiem U-21 izlašu mačiem bija paredzēts norisināties dienu pirms nacionālo izlašu spēlēm.

Kā zināms, Latvijas nacionālā futbola izlase ir pašreizējā Baltijas kausa trofejas īpašniece.

Baltijas kauss ir senākais aizvien aktīvais izlašu futbola turnīrs pasaulē. Pirmoreiz Baltijas kauss tika izspēlēts 1928.gadā. Agrāk turnīrs notika katru gadu, bet kopš gadsimtu mijas par reģiona labākās izlases godu komandas sacenšas ik pēc pāris gadiem.

Tāpat spēles jūnijā nenotiks arī UEFA izlašu un klubu turnīros.

"Visas jūnijā paredzētās spēles vīriešu un sieviešu izlasēm ir pārceltas uz nenoteiktu laiku. Tajā skaitā arī Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" spēles vīriešiem un kvalifikācijas spēles sievietēm," teikts UEFA paziņojumā.

Jūnijā nenotiks arī UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas turnīri. Jau pagājušajā nedēļā UEFA pieņēma formālu lēmumu koronavīrusa dēļ atlikt Eiropas klubu turnīru finālus, kas sākotnēji bija paredzēti maijā.