foto: Gavriil Grigorov/TASS/Scanpix
Pilnībā pārtraukta arī Vienotās līgas sezona; Timma un Bertāns varētu kļūt par čempioniem
Jāņa Timmas (attēlā) un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" 19 mačos izcīnīja 18 uzvaras.
Basketbols
2020. gada 26. marts, 15:36

Pilnībā pārtraukta arī Vienotās līgas sezona; Timma un Bertāns varētu kļūt par čempioniem

Jauns.lv / LETA

Vienotā līga basketbolā pieņēmusi lēmumu par sezonas pilnīgu pārtraukšanu, atsaucoties uz vairāku klubu amatpersonām, ziņo "RIA Novosti".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Krievijas Basketbola federācija (RFB) pagājušajā nedēļā pieņēma lēmumu apturēt visas basketbola sacensības valstī, tai skaitā vairāku latviešu pārstāvēto komandu dalību Vienotajā līgā. Sākotnēji bija paredzēts, ka basketbolisti laukumos neatgriezīsies ātrāk par 10.aprīli, bet tagad sezona pilnībā pārtraukta.

Jau pagājušajā nedēļā Aigara Šķēles pārstāvētā Igaunijas komanda Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru vada Roberts Štelmahers un viens no viņa asistentiem ir Akselis Vairogs, paziņoja, ka neturpinās sezonu Vienotajā līgā.

Šobrīd gan nav skaidrības, kā notiks komandu klasifikācija - sezona pārtraukta brīdī, kad vienības aizvadījušas 18-20 spēles. Pirmajā vietā ar 18 uzvarām 19 mačos ir Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki", bet otro vietu ar 15 panākumiem 19 dueļos ieņem Jānis Strēlnieks un Maskavas CSKA.

ULEB Eirolīgas ceļazīme pienākas Krievijas čempionei vai otrās vietas ieguvējai, ja par čempioni kļūst CSKA, kurai ir Eirolīgas licence. Kā aģentūrai "RIA Novosti" norādījis anonīms avots, "Himki" saņems otru ceļazīmi uz nākamās sezonas Eirolīgas turnīru.

"Kalev"/"Cramo" pirms turnīra pārtraukšanas ar astoņām uzvarām 20 spēlēs ieņem piekto vietu, bet Mareka Mejera pārstāvētā Permas "Parma" ar astoņiem panākumiem 18 cīņās bija astotā.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startēja 13 komandas - deviņas no Krievijas, kā arī pa vienai vienībai no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, turnīrā nepiedalījās "VEF Rīga" komanda.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību. CSKA basketbolisti Vienotajā līgā triumfējuši astoņas sezonas pēc kārtas.