foto: AP/Scanpix
Marjanovičs spoži aizvieto Porziņģi "Mavericks" uzvarā pār spēcīgo "Nuggets"
31 gūtais punkts ir Bobana Marjanoviča karjeras rekords.
Basketbols
2020. gada 12. marts, 07:41

Marjanovičs spoži aizvieto Porziņģi "Mavericks" uzvarā pār spēcīgo "Nuggets"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas "Mavericks" trešdien bez latvieša Kristapa Porziņģa sastāvā spēja gūt panākumu pret Rietumu konferences trešo spēcīgāko vienību Denveras "Nuggets".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mavericks" savā laukumā ar 113:97 (33:29, 24:21, 27:35, 12:29) uzvarēja "Nuggets".

Šī bija jau piektā reize šajā sezonā, kad "Mavericks" divas dienas pēc kārtas ir jāaizvada spēle, bet otrajā no tām sastāvā nav iekļauts Porziņģis.

Dalasas komandā rezultatīvākais ar 31 punktu bija Bobans Marjanovičs, kura rēķinā arī 17 atlēkušās bumbas. Tieši Marjanovičs šajā duelī aizpildīja Porziņģa lomu, dodties laukumā kā pamatsastāva centrs. Tāpat 28 punktus guva Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles.

"Nuggets" rindās Džamals Marejs iekrāja 25 punktus, par diviem mazāk Vilam Bārtonam, bet Nikola Jokičs izcēlās ar 14 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

Nākamais duelis "Mavericks" bija paredzēts sestdien pret Fīniksas "Suns", tomēr NBA spēļu atcelšanas dēļ tas, visticamāk, nenotiks.

"Mavericks" ar 40 uzvarām 67 mačos Rietumu konferencē ieņem septīto vietu, bet tikpat panākumu ir arī Hjūstonas "Rockets" un Oklahomasitijas "Thunder", kas aizvadījušas par trim dueļiem mazāk.