foto: Cal Sport Media/Sipa USA/ Vida Press
Divkārtējais čempions Kristofersons šogad atgriezīsies rallijkrosa čempionātā
Divkārtējais rallijkrosa čempions Johans Kristofersons.
Citi sporta veidi
2020. gada 11. marts, 16:30

Divkārtējais čempions Kristofersons šogad atgriezīsies rallijkrosa čempionātā

Jauns.lv / LETA

Divkārtējais rallijkrosa čempions Johans Kristofersons šosezon pēc gada pārtraukuma atkal būs redzams spēcīgākajā "SuperCar" klasē, jo sportists nolēmis cīnīties par trešo titulu karjerā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Zviedrs savu pirmo titulu pasaules rallijkrosa čempionātā ieguva 2017.gadā, kad svinēja uzvaru septiņos posmos, taču jau gadu vēlāk viņš bija nepārspēts 11 no 12 etapiem, svinot jau otro panākumu pēc kārtas.

Pagājušajā sezonā Kristofersons rallijkrosa sacensībās nestartēja, tomēr turpināja vadīt auto "Touring" sacīkstēs, kurās piloti brauc ar uzlabotiem spēkratiem, kas ikdienā redzami satiksmē. Pēc gada prombūtnes zviedrs nolēmis atgriezties "Volkswagen" komandā, lai stūrētu "Polo GTI RX" versijas auto.

"Aizvadītā sezona bija ļoti interesanta, tomēr rallijkross vienmēr bijis manā sirdī, tāpēc šobrīd koncentrējos vienīgi tam," pauda sportists. "Esmu iemācījies lietas gan no rallija, gan no citām sacīkstēm, bet rallijkross ir šī visa apvienojums."

Sezonas pirmais pasaules rallijkrosa čempionāta posms paredzēts 18. un 19.aprīlī Barselonā, kur uz starta būs redzams arī vienīgais latvietis Jānis Baumanis no STARD komandas.

Latvijas pilots pērn kopvērtējumā izcīnīja sesto vietu, bet par uzvarētāju tika kronēts zviedrs Timijs Hansens.