foto: imago images/Passion2Press
Bukartam un Gudļevskim sezona beigusies priekšlaicīgi
Rihards Bukarts
Hokejs
2020. gada 10. marts, 20:44

Bukartam un Gudļevskim sezona beigusies priekšlaicīgi

Jauns.lv / LETA

Koronavīrusa izplatības dēļ Vācijas augstākajā hokeja līgā (DEL) šajā pavasarī netiks izspēlēts izslēgšanas turnīrs, līdz ar to uzbrucējam Rihardam Bukartam un vārtsargam Kristeram Gudļevskim sezona noslēgusies priekšlaicīgi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

DEL informē, ka tā spiesta nekavējoties pārtraukt turnīru, kura regulārais čempionāts noslēdzās pagājušajā nedēļas nogalē. Izslēgšanas turnīra neaizvadīšanas iemesls ir tas, ka Vācijā vairākās federālajās zemēs ir liegts aizvadīt pasākumus ar vairāk kā 1000 apmeklētājiem. DEL sekojusi Vācijas kancleres Angelas Merkeles un veselības ministra Jensa Špāna ieteikumiem un nolēmusi čempionātu pārtraukt pavisam.

"Mums ir ļoti žēl klubu, to sadarbības partneru un visvairāk fanu, ka nepieciešams pieņemt šādu lēmumu. Ņemot vērā situācijas attīstību, mums ir pienākums attiecīgi rīkoties. Mūsu prioritāte ir līdzjutēju, hokejistu un klubu darbinieku veselība," uzsver Vācijā populārā DEL turnīra direktors Gernots Tripke.

Sezonai noslēdzoties priekšlaicīgi, šogad netiks kronēts Vācijas čempions hokejā. Pēc pamatturnīra rezultātiem, vietas nākamās sezonas IIHF Čempionu līgas turnīrā nopelnījušas regulārā čempionāta uzvarētāja Minhenes "Red Bull", kā arī Manheimas "Adler", Štraubingas "Tigers" un Berlīnes "Eisbaren" komandas.

foto: imago images/Eibner
Kristers Gudļevskis

Deviņus punktus aiz pirmā četrinieka palika Bukarta pārstāvētā Diseldorfas EG, kas ieņēma piekto vietu, bet punkts mazāk un sestā pozīcija bija Gudļevskim un Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" komandai. Abas latviešu vienības bija nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā  jeb ceturtdaļfinālā.

Bukarts šosezon piedalījās 48 DEL mačos, kuros guva desmit vārtus, veica deviņas rezultatīvas piespēles un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Gudļevskis pēc atlaišanas no Rīgas "Dinamo" darbu atrada DEL čempionātā, kur 25 spēlēs vidēji ielaida 2,65 vārtus un caurmērā atvairīja 90,41% metienu. Tikai piecos no šiem 25 mačiem "Fischtown Pinguins" netika pie punktiem.