foto: Evija Trifanova/LETA
"Asaras saskrien acīs, un ir kamols rīklē!" Ernests Gulbis atzīst, ka šādu Jūrmalā piedzīvoto emociju dēļ viņš spēlē tenisu
Latvijas vīriešu tenisa izlases spēlētājs Ernests Gulbis Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" spēlē tenisa centrā "Lielupe" .
Sporta zvaigznes
2020. gada 7. marts, 20:25

"Asaras saskrien acīs, un ir kamols rīklē!" Ernests Gulbis atzīst, ka šādu Jūrmalā piedzīvoto emociju dēļ viņš spēlē tenisu

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis bija gandarīts par emocijām, kādas viņš ieguva, spēlējot Deivisa kausā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Gulbis ar uzvaru divu izlašu līderu cīņā sestdien tenisa centrā "Lielupe" nodrošināja Latvijai panākumu Deivisa kausa Pasaules otrās grupas "play-off" spēlē ar Ēģipti.

"Vienspēlē palīdzēja tas, ka pirms tam dubultspēle. Biju daudz vairāk atbrīvojies. Mačs bija daudz kvalitatīvāks nekā pirmajā dienā. No labās puses spēlēju labāk un agresīvāk. Kārlis izcili servēja - man šķiet, ka ar viņa servi ņēmām vieglāk punktus nekā ar manējo. Cepuri nost viņa priekšā, Kārlis labi izturēja ne vieglu pārbaudījumu. Viņam roka nenotrīcēja, un viņš ļoti labi sevi parādīja," preses konferencē stāstīja Gulbis.

Latvijas tenisisti Deivisa kausā pārspēj Ēģipti

Pēc trīs gadu pārtraukuma Deivisa kauss atgriezies savu skatītāju priekšā. Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017. gadā, ...

gallery icon
61

Vairākās epizodēs Gulbis bija neapmierināts ar tiesnešu lēmumiem. Viņaprāt, līnijtiesneši nebija tik pieredzējuši šāda līmeņa mačiem.

"Nepietiek, ja pat desmit reizes gadā tiesā šāda veida mačus. Viņi tāda ātruma tenisu bieži netiesā. Pieļauju iespēju, ka viņi strādā "Futures" turnīros, kur ātrums ir citādāks. Ja te serve iet ar 210-215 kilometriem stundā, jābūt ļoti trenētai acij. Nekad nevienam nepārmetu, jo tās ir cilvēcīgas kļūdas. Vienkārši emocijas sit augstu vilni," skaidroja Gulbis.

Viņš neslēpa, ka spēlēšana savu līdzjutēju priekšā devusi daudz emociju.

"Nav daudz maču, pēc kuriem asaras saskrien acīs un ir kamols rīklē. Šodien bija tāds mačs. Pirmajā brīdī īsti neapjēdzu, cik daudz tas nozīmē vai cik daudz esmu noguris. Šie ir mirkļi, kuru dēļ spēlēju tenisu," pauda Gulbis.

Latvijas tenisa pirmā rakete pirmo reizi karjerā pirms vienspēles aizvadīja dubultspēli.

Latvijas tenisa izlase pirms Deivisa kausa spēlēm pret Ēģipti

Vienspēlēs šonedēļ gaidāmajā Deivisa kausa duelī ar Ēģipti Ernests Gulbis ir favorīts, bet par dubultspēlēm šobrīd ir grūti spriest, jo ...

gallery icon
46

"Ļoti interesants formāts. Protams, ja esi priekšā ar breiku, tad ir vēlme pabeigt ātrāk spēli, nevis tai ieilgt garumā. Taču nebija tāda uzdevuma - pēc iespējas ātrāk pabeigt dubultspēli. Ne pirms mača, ne arī spēles laikā nedomāju par fizisko aspektu. Pirmkārt, pretinieks kortā pavadīja tikpat daudz laika, cik es. Otrkārt, tas adrenalīns un emocijas, ko iegūst Deivisa kausā, dod enerģiju, kas neļaus sagurt. Mums ir ļoti izglītota publika, kas uzvedas ļoti solīdi. Ne viņi traucē servēt, ne traucē spēlēt. Ir ļoti godīgi pret pretiniekiem. Cik atceros spēles Ēģiptē, cilvēki starp servēm klaigāja un traucēja," stāstīja Gulbis.

Pēc trīs gadu pārtraukuma Deivisa kauss atgriezies savu skatītāju priekšā. Pēdējo reizi Deivisa kausa spēles Latvijā tika aizvadītas 2017.gadā, kad Jelgavā tika atzīts Norvēģijas tenisa izlases pārākums.

Gulbis ar 6-2, 6-4 pārspēja ēģiptieti Mohamedu Safvatu, nodrošinot uzvaru arī visā mačā. Dubultspēlē Gulbim bija jāspēlē kopā ar Mārtiņu Podžu, taču Latvijas otrā rakete jau piektdien nolēma atvadīties no izlases, detaļās nepamatojot savu lēmumu. Līdz ar to Gulbja pārinieks bija gados jaunais Ozoliņš, ar kuru viņš pirms tam uzvarēja arī dubultspēlē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās