Citi sporta veidi
2020. gada 21. februāris, 23:54

Rohasa Madridē labo pasaules rekordu trīssoļlēkšanā telpās

Jauns.lv / LETA

Venecuēlas vieglatlēte Julimara Rohasa piektdien Madridē "World Athletics Indoor Tour" sacensībās laboja pasaules rekordu trīssoļlēkšanā telpās.

Divkārtējā pasaules čempione sacensības sāka ar neieskaitītu rezultātu, bet nākamajā mēģinājumā piezemējās 14,65 metrus tālu, kas deva līderpozīciju. Trešais mēģinājums viņai netika ieskaitīts, bet ceturtajā viņa ar 15,29 metriem laboja pašas iepriekš sasniegto Dienvidamerikas rekordu telpās.

Šāds rezultāts venecuēlietei ļāva pakāpties uz otro vietu visu laiku labāko rezultātu sarakstā telpās. Arī nākamais nepāra mēģinājums jeb piektais viņai netika ieskaitīts, bet sestajā Rohasa lēca 15,43 metru tālumā un laboja pasaules rekordu iekštelpās.

Iepriekšējais rekords telpās, 15,36 metri, tika sasniegts 2004.gadā pasaules čempionātā telpās, kur ar šādu rezultātu uzvarēja krieviete Tatjana Ļebedeva.

Rohasas jaunais rezultāts ir otrs visu laiku labākais rezultāts telpās un stadionā. Pasaules rekordiste stadionā ar 15,50 metriem ir ukrainiete Inesa Kraveca, kuras rezultāts nav pārspēts kopš 1995.gada.