Hokejs
2020. gada 16. februāris, 12:22

Tofoli kļūst par pirmo hokejistu, kurš atzīmējas ar "hat-trick" NHL spēlē zem klajas debess

Jauns.lv / LETA

Losandželosas "Kings" kanādiešu uzbrucējs Tailers Tofoli sestdien kļuva par pirmo hokejistu, kurš izcēlies ar "hat-trick" Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs zem klajas debess.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Kings" ASV Gaisa spēka akadēmijas futbola komandas stadionā Kolorādospringsā ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pārspēja Kolorādo "Avalanche" komandu.

Tofoli sešas minūtes pirms pirmā perioda beigām atklāja rezultātu, bet otrās trešdaļas pēdējā minūtē Semjuels Žirārs izlīdzināja rezultātu. Tofoli kļuva par mača galveno varoni, jo spēles pēdējā minūtē divreiz raidīja ripu mērķi, pēdējo no tām - tukšos vārtos.

foto: AP/Scanpix
Losandželosas "Kings" kanādiešu uzbrucējs Tailers Tofoli

Šī bija 11. "Stadium Series" spēle vēsturē, bet kopumā NHL zem klajas debess aizvadīti 30 mači. Līdz šim nevienam hokejistam neizdevās atzīmēties ar "hat-trick" NHL āra spēlē.

Sestdien mačs norisinājās 2018 metrus virs jūras līmeņa, kas ir visu laiku augstākais punkts, kur norisinājusies NHL cīņa zem klajas debess. Mača laikā gaisa temperatūra svārstījās ap sešiem grādiem pēc Celsija, gaisa mitrums bija 66% un vēja ātrums bija 2,7 metri sekundē.

Dueli klātienē noraudzījās 43 574 skatītāji, kas ir vairāk nekā puse no aptuveni 100 kilometru netālajā "Pepsi Center", kur mājas spēles aizvada "Avalanche" komanda.