foto: AFP/Scanpix
"Wizards" līderis Bredlijs Bīls: "Mums Bertāns ar bumbu jāapgādā biežāk"
Bīls atklāja, ka komandai Bertānu uzbrukumu veidošanā biežāk vajadzētu atstāt brīvu pie trīspunktu līnijas.
Basketbols
2020. gada 10. februāris, 20:18

"Wizards" līderis Bredlijs Bīls: "Mums Bertāns ar bumbu jāapgādā biežāk"

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" aizsargs Bredlijs Bīls rosina pēc iespējas vairāk iesaistīt latviešu basketbolistu Dāvi Bertānu uzbrukumu veidošanā, pirmdien savā "Twitter" kontā ziņoja "Hoop District".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bīls intervijā "Hoop District" saka, ka vienībai Bertānu uzbrukumu veidošanā biežāk vajadzētu atstāt brīvu pie trīspunktu līnijas.

"Mums Bertāns ar bumbu jāapgādā biežāk. Mums viņš biežāk ir jāatrod un jāatbrīvo no sedzēja, paturot viņu acīs. Jāliek aizsegi, lai viņu atbrīvotu. Tas ir vienkārši. Mums tikai jāļauj viņam būt brīvam," savu domu paskaidroja basketbolists.

Latviešu basketbolists ir viens no labākajiem trīspunktu metienu izpildītājiem NBA, un Bertāns šīs nedēļas nogalē piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā.

Vašingtonas "Wizards" basketbolistam Bertānam konkurents būs Damjans Lilards (Portlendas "Trail Blazers"), Badijs Hīlds (Sakramento "Kings"), Devonte Greiems (Šarlotas "Hornets"), Dankans Robinsons (Maiami "Heat"), Trē Jangs (Atlantas "Hawks"), Zeks Lavīns (Čikāgas "Bulls") un Džo Heriss (Bruklinas "Nets").

Šobrīd līgas labāko trīspunktu metēju vidū Bertāns ar vidēji spēlē iemestiem 3,6 tālmetieniem ieņem piekto vietu.

"Hoop District" par basketbolu ASV galvaspilsētā ziņo kopš 2007.gada.