foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Bertāna 15 punkti neglābj "Wizards" no zaudējuma
Dāvis Bertāns cīņā ar vienu no NBA labākajiem debitantiem Dža Morantu.
Basketbols
2020. gada 10. februāris, 07:28

Bertāna 15 punkti neglābj "Wizards" no zaudējuma

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē izcēlās ar 15 punktiem un lielu spēles laiku, viņa un arī Anžeja Pasečņika pārstāvētajai Vašingtonas "Wizards" piedzīvojot zaudējumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Wizards" savā laukumā ar 99:106 (30:18, 25:29, 30:33, 14:26) piekāpās Memfisas "Grizzlies".

Bertāns šajā spēlē laukumā pabija 31 minūti un 45 sekundes, kuru laikā iemeta 15 punktus, grozā raidīdams trīs no pieciem divpunktu un trīs no astoņiem trīspunktu metieniem.

Tāpat viņš izcīnīja sešas bumbas zem groziem, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, reizi pārtvēra bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja divas personīgās piezīmes, bet "Wizards" ar latvieti laukumā ielaida par deviņiem punktiem mazāk nekā iemeta.

Tikmēr otrs Latvijas basketbolists Pasečņiks šo spēli noraudzījās no rezervistu soliņa. Viņš komandai no attīstības līgas pievienojās vien dažas stundas pirms šīs spēles.

"Wizards" komandā 26 punktus iemeta Bredlijs Bīls, bet vēl 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Morics Vāgners. Memfisas klubā 27 punktus, desmit atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles nopelnīja Dža Morants. Kails Andersons iemeta 16 punktus, bet Džerens Džeksons atzīmējās ar 14 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām.

Nākamā spēle Vašingtonas komandai paredzēta otrdien mājās pret Čikāgas "Bulls".

"Wizards" ar 18 uzvarām 51 spēlē Austrumu konferencē ieņem devīto vietu.