foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas hokeja izlases treniņnometnē piedalīsies 20 hokejisti
Latvijas nacionālās hokeja izlases treniņus vadīs Artis Ābols.
Hokejs
2020. gada 3. februāris, 18:22

Latvijas hokeja izlases treniņnometnē piedalīsies 20 hokejisti

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlase 20 hokejistu sastāvā no 4. līdz 6.februārim aizvadīs treniņnometni "Volvo" sporta centrā, pirmdien ziņoja Latvijas Hokeja federācija.

Šajā Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) noteiktajā februāra pauzē Latvijas nacionālās izlases treniņus vadīs Artis Ābols, bet asistēs viņam Valērijs Kuļibaba. Savukārt par fizisko sagatavotību, kā ierasts, rūpēsies Ēriks Visockis.

Kopumā uz ledus dosies divi vārtsargi, seši aizsargi un 12 uzbrucēji.

Šoreiz uzaicināti pieci ārvalstu klubos spēlējošie hokejisti - Rihards Bukarts (Diseldorfas EG, Vācija), Roberts Bukarts ("Vitkovice", Čehija), Ralfs Freibergs ("Zlin", Čehija), Frenks Razgals ("Vitkovice", Čehija) un Artūrs Salija (Pekinas "Kuņluņ Red Star", KHL).

Desmit no spēlētājiem pārstāv "Optibet" hokeja līgas klubus - Nikolajs Jeļisejevs, Pauls Svars, Tomass Zeile (visi - Rīgas "Olimp"), Ričards Birziņš ("Kurbads"), Kārlis Ozoliņš ("Mogo"), Lauris Bajaruns, Sandis Zolmanis (abi - "Kurbads"), Gatis Sprukts ("Zemgale"/LLU), Ralfs Jevdokimovs un Vladislavs Barkovskis (abi - Daugavpils "Dinaburga").

Vēl divi hokejisti - Daniels Bērziņš un Mārtiņš Lejnieks - ikdienā spēlē Rīgas "Dinamo" rindās. Treniņnometnē piedalīsies arī aizsargs Arvils Bergmanis un vārtsargs Bruno Brūveris (abi - "Rīga"), kā arī vēl viens vārtsargs no Latvijas U-18 izlases.

Jau ziņots, ka novembra izlašu logā Boba Hārtlija vadībā Latvijas hokeja valstsvienība startēja "Turkish Airlines" Četru nāciju turnīrā Liepājā, Latvijas hokejistiem izcīnot divas uzvaras un otro vietu.

Gatavojoties 2020.gada pasaules čempionātam, Latvijas izlase pavasarī aizvadīs astoņas pārbaudes spēles. 10. un 11.aprīlī Latvija viesos spēkosies ar Baltkrieviju, 17. un 18.aprīlī izbraukumā tiksies ar Franciju, 23. un 25.aprīlī viesosies Krievijā, bet sagatavošanās posmu noslēgs 30.aprīlī un 1.maijā "Arēnā Rīga" ar mačiem pret Šveici.