Latvietis Toms Īvāns uzvar starptautiskās sacensībās lidošanā vēja tunelī
Citi sporta veidi
2020. gada 3. februāris, 16:36

Latvietis Toms Īvāns uzvar starptautiskās sacensībās lidošanā vēja tunelī

Jauns.lv

AERODIUM lidotājs Toms Īvāns ir izcīnījis 1. vietu “The Wind Games 2020” – starptautiskās sacensībās lidošanā vēja tunelī brīvā stila klasē. Sacensības notika Spānijā, š.g. 31. janvārī un 1. februārī. Tajās piedalījās 180 pasaules labākie lidotāji, sacenšoties piecās dažādās klasēs statiskajā un dinamiskajā lidošanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Toms Īvāns, kurš 2018. gadā kļuva par pasaules čempionu brīvā stila lidošanā vēja tunelī, turpina pierādīt savu profesionalitāti un izaicināt konkurentus: “Šīm sacensībām gatavojos vairāk nekā gadu, jo vēlējos lidošanu pacelt jaunā līmenī. Katru reizi žūrija un skatītāji ir jāpārsteidz ar kaut ko vēl neredzētu. Konkurenti aug ļoti strauji, tāpēc man pašam ir jāaug vēl divdesmit reižu ātrāk. Idejas kustībām aizguvu no breika dejām, ar kurām agrāk aktīvi nodarbojos. Es radīju breika dejas gaisā jeb 21. gs. breiku.  Vēlējos radīt īpašu atmosfēru, kādu savos pasākumos spēj panākt arī latviešu miksmāsters jeb DJ AG. Tieši viņš radīja manam priekšnesumam unikālu mūziku, domājot pat par tik smalkām niansēm, kā mūzikas skanējuma maiņai, rezonējot ar manām kustībām.

Kā sportists es, protams, vēlos uzvarēt katrās sacensībās, kurās piedalos. Taču nekad nevar zināt, kā sanāks. No sevis daru labāko, pārējais – tiesnešu rokās”.

“The Wind Games” ir prestižas sacensības, kas ir nākamās populārākās aiz Pasaules kausa lidošanā. Lidošana vēja tunelī jeb indoor skydiving ir unikāls sporta veids, kads pēdējo 10 gadu laikā ir strauji izaudzis, piesaistot gan skatītāju, gan mediju uzmanību visā pasaulē.  Industrija gatavojas iesniegt pietiekumu Olimpiskajai komitejai par sporta veida iekļaušanu 2028. gada Olimpiskajās spēlēs Losandželosā, ASV.

Toms Īvāns ir AERODIUM lidotājs, kurš ar lidošanu profesionāli nodarbojas kopš 2012. gada. Īvāns ir bijis Toma Krūza personīgais treneris filmas “Mission Impossible: Fallout” lidošanas ainu uzņemšanā, uzstādījis Pasaules Ginesa rekordu, izpildot visvairāk triku vienas minūtes laikā vēja tunelī, izstrādājis horeogrāfiju un kā lidotājs atveidojis Jack Sparrow lomu Šanhajas Disnejlendas “Karību jūras pirāti” šovā.

AERODIUM ir viens no pasaules līderiem vertikālo vēja tuneļu ražošanā izklaides, šovbiznesa un militārajām nozarēm. Uzņēmuma radītie vēja tuneļi izmantoti projektos vairāk nekā 40 pasaules valstīs, tai skaitā ASV, Kanādā, Ķīnā, Argentīnā, Spānijā, Itālijā, Apvienoto Arābu Emirātos, Lielbritānijā. AERODIUM klientu vidū ir tādi pasaules zīmoli kā Disneyland, Warner Brothers, Red Bull, Mercedes Benz, Guinness World Records un citi. Uzņēmums attīsta franšīzi, kas šobrīd veiksmīgi darbojas jau ASV, Ķīnā, Spānijā, Bahreinā, Slovēnijā.