foto: Anke Fleig/ SVEN SIMON / /SIPA/Scanpix
Helikopterā bez Braienta bojā gājuši vēl astoņi cilvēki
Leģendārais basketbolists Kobe Braients gāja bojā 41 gada vecumā.
2020. gada 27. janvāris, 17:38

Helikopterā bez Braienta bojā gājuši vēl astoņi cilvēki

Jauns.lv / LETA

Deviņi cilvēki gājuši bojā helikoptera avārijā, kura izdzēsa arī bijušās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznes Kobes Braienta dzīvību, svētdien apstiprināja Losandželosas amatpersonas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Losandželosas apgabala šerifs Alekss Viljanueva paziņoja, ka helikoptera avārijā bojā gājuši deviņi cilvēki.

"Izdzīvojušo nav... Uz lidaparāta borta bija astoņi pasažieri un pilots, kuri visi gājuši bojā," žurnālistiem teica Viljanueva."

Basketbola leģenda Kobe Braients (1978-2020) un viņa meita Džanna (2006-2020)

gallery icon
28

Jau ziņots, ka svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 gada vecumā. 

Kā raksta "Los Angeles Times", "Sikorsky S-76" helikopters miglainos laikapstākļos avarējis kalnos netālu no Kalabasas pilsētas. Negadījums noticis neilgi pirms plkst.10 pēc vietējā laika.

Avārija un tai sekojošais sprādziens izraisīja krūmu ugunsgrēkus kalna nogāzē. Losandželosas apgabala ugunsdzēsības dienesta vadītājs Derils Osbijs informēja, ka, lai ugunsdzēsēji varētu nodzēst degošos krūmus un kūlu, viņiem bija vajadzīgas ūdens šļūtenes, un līdz notikuma vietai bija jāveic pārgājiens ar medicīnisko ekipējumu.

Publicētas pirmās bildes no traģiskās helikoptera avārijas, kurā bojā gāja Kobe Braients

Svētdien Losandželosā helikoptera avārijā traģiski gājis bojā leģendārais basketbolists Kobe Braients, ziņo vairāki Ziemeļamerikas mediji. Izcilais basketbolists mūžībā aizgāja 41 ...

gallery icon
13

Losandželosas mērs Ēriks Garčeti savā "Twitter" kontā apstiprināja, ka bojāgājušo vidū bijusi Braienta meita Džianna: "Losandželosa sēro kopā ar Braientu ģimeni par Džiannas nāvi, kura šodienas traģēdijā gāja bojā ar tēvu un saviem draugiem."

Džianna bija viens no četriem Braienta un Vanesas bērniem.

foto: Anke Fleig/ SVEN SIMON / /SIPA/Scanpix
Leģendārais basketbolists Kobe Braients gāja bojā 41 gada vecumā.

Bijusī NBA zvaigzne un viņas meita ar helikopteru lidoja uz spēli, kurā meitai vajadzēja piedalīties. Vietējie masu mediji ziņoja, ka lidaparātā atradās Džiannas komandasbiedrene ar vienu no vecākiem.

Orindžkostas Koledža apstiprinājusi, ka tās 56 gadus vecais beisbola treneris Džons Altobelli arī bija lidaparātā. Savukārt CNN ziņoja, ka arī Altobelli sieva Kerija un viena no viņu divām meitām Alisa atradās avarējušajā lidaparātā.

Viljanueva žurnālistiem pastāstīja, ka vārdi netiks nosaukti, pirms par bojāgājušajiem netiks paziņots viņu ģimenes locekļiem, kā arī nebūs veikts izmeklēšanas darbs, identificējot mirušos.

Nacionālā transporta drošības pārvalde (NTSB) nosūtījusi 18 cilvēku vienību uz Kaliforniju, lai palīdzētu izmeklēt katastrofu, pētot tehniskās apkopes, helikoptera operatora un īpašnieka sniegtos datus.

NTSB apstiprināja, ka izmantotais lidaparāts bija "Sikorsky S-76B" helikopters, kuram ir melnā kaste. No Džona Veina lidostas Santaanā avarējušais lidaparāts izlidoja deviņos un sešās minūtēs. Tas devās uz apmēram 137 kilometru attālumā esošo Mambas Sporta akadēmiju Ņūberīparkā, kur bija paredzēta spēle.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās