foto: EPA/Scanpix
Daiļslidotāja Kučvaļska nekvalificējas Eiropas čempionāta izvēles programmai
Šā brīža Latvijas labākā daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska.
Citi sporta veidi
2020. gada 24. janvāris, 18:24

Daiļslidotāja Kučvaļska nekvalificējas Eiropas čempionāta izvēles programmai

Jauns.lv / LETA

Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska piektdien Austrijas pilsētā Grācā ieņēma 30.vietu Eiropas čempionāta īsajā programmā, izvēles programmai nekvalificējoties.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kučvaļska īsajā programmā piedzīvoja divus kritienus, kas liedza uzrādīt augstvērtīgu rezultātu. Tiesneši viņas sniegumu novērtēja ar 45,09 punktiem, no kuriem 22,84 bija par tehniskajiem elementiem, bet 23,25 - par programmas komponentēm.

Latvijas daiļslidotāja ieņēma 30.vietu 37 dalībnieču konkurencē, bet sestdien paredzētajai izvēles programmai kvalificējās 24 labākās sportistes. Lai Kučvaļska uz ledus kāptu arī sestdien, viņai bija jāuzrāda par 6,68 punktiem labāks rezultāts.

Labāko rezultātu īsajā programmā uzrādīja 16 gadus vecā krieviete Aļona Kostornaja, kura tika pie 84,92 punktiem. Otrā ar 77,95 punktiem bija viņas tautiete Anna Ščerbakova, bet trešo vietu ar 74,95 punktiem ieņēma vēl viena krieviete Aleksandra Trusova.

Kučvaļska piedalījās savā ceturtajā Eiropas čempionātā un pirmajā pēc trīs gadu pārtraukuma. Savu labāko rezultātu viņa sasniedza pirms četriem gadiem, kad izcīnīja ceturto vietu.

Daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska izcīna 4. vietu Eiropas čempionātā

gallery icon
5

Jau ziņots, ka vīriešu sacensībās Deniss Vasiļjevs izcīnīja sesto vietu, bet dejās uz ledus Latvijas pāris Aurēlija Ipolito un Džejtī Mičels ceturtdien īsajā programmā jeb ritma dejā 27 pāru konkurencē ieņēma pēdējo vietu, izvēles programmai nekvalificējoties.

Grācā notiekošais Eiropas čempionāts noslēgsies sestdien.