foto: AFP/Scanpix
Somu NBA zvaigzne Markanens ar īpašu akciju mēģina pievērst uzmanību klimata izmaiņām
Markanens savu pirmo "šovu" aizvadīja pirms spēles ar Filadelfijas "76ers".
Basketbols
2020. gada 17. janvāris, 17:53

Somu NBA zvaigzne Markanens ar īpašu akciju mēģina pievērst uzmanību klimata izmaiņām

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Čikāgas "Bulls" spēlētājs Lauri Markanens ceturtdien uzsāka labdarības akciju, kuras mērķis ir pievērst uzmanību klimata izmaiņām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Markanens par akcijas pamatrīku izvēlējies bumbas triekšanu grozā no augšas. Spēlētājs sadarbībā ar degvielas mazumtirgotāju "Neste" nolēmis uzsākt kampaņu, kurā viņš pirms izbraukuma spēlēm konkrētās pilsētās demonstrēs īpašus "dankus".

Labdarības pasākumi notiks pilsētās, kuras pārcietušas spēcīgas dabas stihijas, piemēram, karstumu viļņus.

Spēlētājs savu pirmo "šovu" aizvadīja pirms spēles ar Filadelfijas "76ers", skatītājiem demonstrējot "Ķirzakas danku". Markanens šim bumbas triecienam grozā no augšas deva šādu nosaukumu, jo Filadelfija reiz cieta no ķirzaku "uzbrukuma" jeb lielas šo radījumu pavairošanās pilsētas apriņķī.

Markanena izvēlētajās spēlēs "Neste" nolēmusi ziedot 1000 ASV dolāru (900 eiro) par katru punktu, kuru basketbolists guvis.

Somijas basketbolists vides reklāmās sāka piedalīties 2018.gadā. Viņš nolēmis, ka ar šo akciju centīsies izcelt arī tādas dabas katastrofas kā viesuļvētras, plūdi un savvaļas ugunsgrēki.

Markanens šosezon laukumā devies 42 spēlēs, kurās caurmērā iemetis 15 punktus, izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas un 1,6 reizes rezultatīvi piespēlējis.

"Bulls" ar 15 uzvarām 42 spēlēs Austrumu konferencē ieņem devīto vietu.