foto: REUTERS/SCANPIX
Indijas tenisists Peiss nākamgad liks punktu savai bagātīgajai karjerai
Indijas tenisists Leanders Peiss
Citi sporta veidi
2019. gada 25. decembris, 22:50

Indijas tenisists Peiss nākamgad liks punktu savai bagātīgajai karjerai

Jauns.lv / LETA

Pieredzējušais Indijas tenisists Leanders Peiss 2020.gadā atvadīsies no šī sporta veida, trešdien paziņoja sportists.

46 gadus vecais Peiss profesionāļa karjeru uzsāka 1991.gadā, šajā laikā izcīnot 18 dubultspēļu un jaukto dubultspēļu "Grand Slam" titulus, kā arī Atlantas olimpisko spēļu bronzu vienspēlēs.

"Nevaru sagaidīt 2020.gadu, kurā spēlēšu dažos turnīrs, ceļojot kopā ar savu komandu un svinot atvadas kopā ar saviem draugiem un līdzjutējiem. Tieši jūs mani iedvesmojāt kļūt par to, kas esmu tagad. Gribu šo gadu izmantot, lai jums visiem teiktu paldies," paziņojumā raksta Peiss.

Savā karjeras virsotnē Paess gadsimtu mijā sasniedza dubultspēļu ranga pirmo pozīciju. Spēlējot kopā ar Mahešu Bupati, viņš izcīnīja trīs "Grand Slam" titulus. Šis Indijas duets laika posmā no 1997. līdz 2011.gadam tika pie 26 dubultspēļu tituliem.

Viņš trīs desmitgažu laikā izcīnīja 54 dubultspēļu titulus un spēlēja kopā ar vairāk nekā 100 partneriem. Peiss ir visu laiku labākais dubultspēļu tenisists Deivisa kausā, kur 56 mačos izcīnījis 43 uzvaras. 

Indijas tenisists šobrīd ATP dubultspēļu rangā atrodams 105.vietā.

Savu līdz šim pēdējo ATP dubultspēļu titulu viņš izcīnīja 2015.gadā, bet pie savas vienīgās vienspēļu trofejas viņš tika 1998.gadā. Karjeras laikā viņš nopelnījis vairāk nekā astoņarpus miljonus ASV dolāru.