foto: REUTERS/SCANPIX
Talantīgā Japānas peldētāja Ikē izrakstīta no slimnīcas, kurā tika ievietota ar leikēmiju
Rikako Ikē lielāku apkārtējo uzmanību izpelnījās pērn, kad Āzijas spēlēs izcīnīja rekordlielu skaitu zelta medaļu - sešas.
Sporta zvaigznes
2019. gada 18. decembris, 18:03

Talantīgā Japānas peldētāja Ikē izrakstīta no slimnīcas, kurā tika ievietota ar leikēmiju

Jauns.lv / LETA

Talantīgā Japānas peldētāja Rikako Ikē, kurai šogad tika diagnosticēta leikēmija, otrdien atstājusi slimnīcu un jau savā "Twitter" profilā pavēstīja, ka 2024.gadā plāno piedalīties Parīzē gaidāmajās olimpiskajās spēlēs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

19 gadus vecā peldētāja, kuras seja nākamgad tiks izmantota Tokijas Olimpiādes reklamēšanai, februārī paziņoja, ka viņai ir diagnosticēta leikēmija. Sportistei Austrālijā notikušajā nometnē sākās veselības problēmas, kā rezultātā viņai tika veiktas nepieciešamās pārbaudes.

"Februārī tiku ievietota slimnīcā, kurā pavadīju teju vai desmit mēnešus, taču tagad jau esmu izrakstīta," savā "Twitter" profilā ierakstu publicēja peldētāja. "Tas bija garš un grūts laiks."

Tāpat peldētāja jau paspēja faniem atklāt savus nākotnes mērķus.

"Kas attiecas uz olimpiskajām spēlēm - vēlos smagi strādāt, lai pilnvērtīgi varētu piedalīties 2024.gada Olimpiādē. Vēlos izcīnīt medaļu," teikts ierakstā.

Kā vēsta Japānas mediji, sportiste slimnīcu atstājusi šī mēneša sākumā, bet dalību nākamā gada Olimpiādē viņa nemaz neizsverot. Tāpat zināms, ka sportiste ik pa laikam apmeklēs slimnīcu, lai veiktu nepieciešamās procedūras.

Sportiste arī skaidroja, ka ir konsultējusies ar ārstu, pēc kā sapratusi, ka ūdenī atgriezīsies tiklīdz tas būs iespējams.

Ikē lielāku apkārtējo uzmanību izpelnījās pērn, kad Āzijas spēlēs izcīnīja rekordlielu skaitu zelta medaļu - sešas. Peldētāja nākamā gada Olimpiādē tika uzskatīta par favorīti 100 metru tauriņstila peldējumā. Tāpat viņai tika prognozēta augsta vieta 200 metru brīvajā stilā.