Basketbols
2019. gada 17. decembris, 08:45

Porziņģis un "Mavericks" bez Dončiča pārtrauc "Bucks" vareno uzvaru sēriju

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien Lukas Dončiča prombūtnē izcēlās ar 26 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" pārtrauca līgas līdervienības Milvoki "Bucks" 18 uzvaru sēriju.

"Mavericks" izbraukumā pieveica Milvoki "Bucks" ar 120:116 (36:22, 23:34, 27:20, 34:40). 

Porziņģis šajā duelī nospēlēja 32 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no 11 divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Viņa kontā bez 12 atlēkušajām bumbām bija arī četras rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni, pa divām kļūdām un personiskajām piezīmēm. "Mavericks" komanda  ar  Porziņģi laukumā guva par 20 punktiem vairāk, nekā zaudēja, kas bija labākais rādītājs mačā.

Tikpat punktus "Mavericks" vienībā guva arī Sets Karijs, 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Dorianam Finejam-Smitam, bet "double-double" - 13 punkti un 11 rezultatīvas piespēles - Džeilena Bransona kontā.

Pretinieku rindās ar 48 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Jannis Adetokunbo, bet 17 punkti Kaila Korvera kontā.

Tikai pašā sākumā nu jau līgas ekslīderi iekrāja dažu punktu pārsvaru. Turpmāko spēli vadībā bija dalasieši, atskaitot trešās ceturtdaļas vidu, kad divreiz minimālu pārsvaru izkaroja "Bucks" basketbolisti.

Spēlējot bez Dalasas vienības lielākā spīdekļa slovēņa Lukas Dončiča, kurš savainojis potīti, "Mavericks" izdevās noturēt uzvaru par spīti mājinieku iespaidīgajam 17:6 izrāvienam mača galotnē. Savukārt Goldensteitas "Warriors" savainotās zvaigznes Stefena Karija brālis Sets Karijs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa.

Pēc mača Porziņģis teica, ka komanda arvien labāk pielāgojas spēlei bez Dončiča. "Mēs bijām pieraduši pie Dončiča. Viņa savainojums mūs nedaudz izsita no līdzsvara. Šonakt jau izskatījās nedaudz labāk. Gribam turpināt uzlabot mūsu spēli un gribam, lai viņam kļūst labāk un lai viņš atgriežas laukumā tik drīz, cik iespējams," par komandasbiedru teica Latvijas basketbolists.

"Bucks" bija spiesti apstāties pie otras garākās uzvaru sērijas savā karjerā, kas tikai par diviem panākumiem atpaliek no 1970./1971.gada čempionu titula sezonā sasniegtās.

"Bucks" pakaļdzīšanās beidzās 5,2 sekundes pirms mača beigām, kad Adetokunbo ar precīzu divpunktu metienu panāca 116:119, speciāli raidot garām grozam soda metienu un cerot uz atlēkušās bumbas iegūšanu. Milvoki basketbolisti gan ieguva bumbu, taču Stērlinga Brauna divpunktnieku pie groza nobloķēja Porziņģis, vēlāk punktu ar soda metienu pievienojot Porziņģa cīņubiedram kopš Ņujorkas "Knicks" laikiem Timam Hārdevejam junioram.

"Bucks" joprojām ir līgas līderi gūtajos punktos, izcīnītajās atlēkušajās bumbās un metienu precizitātē, taču pirmajā puslaikā pretiniekiem iedotā 16 punktu vadība neļāva turpināt uzvaru sēriju.

Tagad Milvoki basketbolistiem jau jādomā par nākamo cīņu ceturtdien, kurā viņiem iespējamā NBA fināla mēģinājumā būs iespēja atgūt līderpozīcijas līgā mačā ar Losandželosas "Lakers" Lebrona Džeimsa vadībā.

Dalasas vienība ar 18 uzvarām 26 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, bet "Bucks" ar 24 panākumiem 28 cīņās joprojām ir līderpozīcijā Austrumos, taču piedzīvojusi par zaudējumu vairāk nekā Rietumu konferences labākā vienība Losandželosas "Lakers".

Ceturtdien "Mavericks" savā laukumā uzņems vēl vienu Austrumu konferences līdervienību Bostonas "Celtics", kas pēdējās divās spēlēs zaudējusi.