foto: LETA
Bļugeram rezultatīva piespēle "Penguins" uzvarā pret "Coyotes"
Teodors Bļugers.
Hokejs
2019. gada 7. decembris, 12:55

Bļugeram rezultatīva piespēle "Penguins" uzvarā pret "Coyotes"

LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Pitsburgas "Penguins" izcīnīt "sauso" uzvaru.

"Penguins" mājās ar rezultātu 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) uzvarēja Arizonas "Coyotes", svinot otro panākumu pēc kārtas.

Bļugers laukumā pavadīja teju vai 16 minūtes, no kurām četras minūtes un 31 sekunde nospēlēta mazākumā. Uzbrucējs rezultatīvi piespēlēja otro vārtu guvumā, kas tika iemesti divas sekundes līdz mača beigām, spēlējot mazākumā. Tāpat viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, divas reizes pielietoja spēka paņēmienu, reizi bloķēja pretinieka mesto ripu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvijas hokejistam šī bija jau otrā spēle pēc kārtas, kurā viņš izcēlies ar rezultativitāti, jo iepriekšējā mačā pret čempionvienību Sentluisas "Blues" viņš guva vārtus. Uzbrucējam šosezon 29 spēlēs izdevies iemest trīs vārtus, kā arī piecas reizes viņš rezultatīvi piespēlējis.

Uzvarētājiem vārtus guva Jevgēņijs Malkins un Brendons Tanevs, bet Filiam Keselam šī bija atgriešanās Pitsburgā, jo pirms šīs sezonas viņš maiņas darījumā nonāca Arizonas vienībā. Tikmēr 700.spēli NHL aizvadīja viņa komandas biedrs Dereks Stepans.

Pitsburgas komandā ar visiem 33 metieniem galā tika Tristans Džarijs, kuram tā bija 40.spēle NHL.

"Penguins" nākamā spēle paredzēta sestdien pret Detroitas "Red Wings".

Pitsburgas klubs 36 punktiem 29 spēlēs Austrumu konferencē ieņem piekto vietu.