foto: USA TODAY Sports/Scanpix
ESPN: Fizdeils atbrīvots no "Knicks" galvenā trenera amata
45 gadus vecais Fizdeils par "Knicks" galveno treneri kļuva pērnā gada maijā.
Basketbols
2019. gada 6. decembris, 23:25

ESPN: Fizdeils atbrīvots no "Knicks" galvenā trenera amata

Jauns.lv / LETA

Deivids Fizdeils atbrīvots no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" galvenā trenera amata, ziņo ESPN žurnālists Eidriens Vodžnarovskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā viņam norādījuši avoti līgā, atbrīvots arī Fizdeila asistents Kīts Smārts, bet "Knicks" komandā strādājošie speciālisti Maiks Millers un Pets Salivans ir kandidāti uz pagaidu galvenā trenera amatu.

Ņujorkas komanda ar četrām uzvarām 22 spēlēs ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē un ir otra vājākā visā līgā. Tādās pašās pozīcijās "Knicks" bija arī iepriekšējās sezonas beigās. Fizdeila vadībā ņujorkieši 104 spēlēs izcīnījuši vien 21 uzvaru.

45 gadus vecais Fizdeils par "Knicks" galveno treneri kļuva pērnā gada maijā, kad vēl komandas rindās bija latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis, kuru viņš personīgi apciemoja Liepājā. Fizdeils kļuva par 29.galveno treneri "Knicks" vēsturē, noslēgdams četru gadu līgumu.

2017.gada novembrī Fizdeils tika atlaists no Memfisas "Grizzlies" galvenā trenera amata, kas to sezonu uzsāka ļoti neveiksmīgi, turklāt speciālistam bija nesaskaņas ar Memfisas komandas zvaigzni Marku Gasolu.

Fizdeils astoņas sezonas bija Maiami "Heat" galveno treneru palīgs, līdz 2016.gada 29.maijā sāka vadīt "Grizzlies" vienību, kurā 101 spēlē tika pie 50 uzvarām. 

Viņš strādājis arī Goldensteitas "Warriors" un Atlantas "Hawks" vienībās, kā arī Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA).