foto: AFP/Scanpix
Ešlija Bārtija izcīna uzvaru un izlīdzina rezultātu Federāciju kausa finālā
Citi sporta veidi
2019. gada 9. novembris, 12:36

Ešlija Bārtija izcīna uzvaru un izlīdzina rezultātu Federāciju kausa finālā

LETA

Pasaules vadošā tenisiste Ešlija Bārtija sestdien Federāciju kausa otrajā spēlē izcīnīja uzvaru, izlīdzinot rezultātu finālsērijas duelī starp Austrālijas un Francijas izlasēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bārtija otrajā Federāciju kausa fināla spēlē ar rezultātu 6-0, 6-0 sagrāva Karolīnu Garsiju (WTA 45.).

Austrālijas tenisiste pirms nedēļas triumfēja "WTA Finals" jeb sezonas noslēguma sacensībās, kas, iespējams, palīdzēja arī Federāciju kausa spēlē, jo viņa pretiniecei neatstāja nekādas cerības. Bārtija spēlē izpildīja astoņas netveramas serves, kā arī uzvarēja 90% gadījumos, kad izspēle turpinājās pēc pirmās serves.

Iepriekš pirmajā spēlē Alja Tomļanoviča (WTA 51.) ar 1-6, 1-6 piekāpās Kristīnai Mladenovičai (WTA 40.).

Šobrīd pēc divām spēlēm rezultāts kļuvis neizšķirts, bet svētdien tenisistēm priekš būs divas vienspēles un viena dubultspēle, kas tiks aizvadīta vienīgi tad, ja rezultātu pēc četrām vienspēlēm būs neizšķirts 2-2. Svētdien Bārtija tiksies ar Mladenoviču, bet Tomļanovičai paredzēta cīņa ar Garsiju.

"Tas ir neticami. Nevarētu prasīt vēl lieliskāku spēli," pēc uzvaras teica Bārtija. "Manuprāt, šī bija manas karjeras lieliskākā spēle."

"Jutu, ka izpildīju labas serves, tāpat lieliski atsitu bumbiņu. Pats galvenais, ka svarīgākajos punktos nospēlēju labi. Vēlējos sevi apliecināt, un man ir prieks, ka tas izdevās."

Tikmēr viņas pretiniece neslēpa, ka mačā jutusi satraukumu. "Šodien izjutu nelielu stresu, tomēr ne pārlieku lielu. Nedomāju, ka tas man patraucēja šīs dienas spēlē. Bārtija šodien aizvadīja lielisku spēli no pirmā līdz pat pēdējam punktam," savu pretinieci slavēja Garsija.

Austrālija lūkos izcīnīt savu pirmo Federāciju kausa trofeju pēdējo 45 gadu laikā, kamēr Francijai ir iespēja iegūt jau trešo titulu. Pēdējo reizi to izdevās paveikt 2003.gadā.

Austrālija kopumā izcīnījusi astoņas šī turnīra trofejas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās