foto: REUTERS/SCANPIX
Frūms atbrīvojies no metāla plāksnes un lēnām sāk atgūt sportisko formu
Kristofers Frūms
Citi sporta veidi
2019. gada 8. novembris, 20:05

Frūms atbrīvojies no metāla plāksnes un lēnām sāk atgūt sportisko formu

Jauns.lv / LETA

Četrkārtējais "Tour de France" čempions Kristofers Frūms pārcietis operāciju, kurā viņam no iegurņa tika izņemta metāla plāksne un sešas skrūves, tādējādi sportists drīzumā varētu atgūt savu labāko sportisko formu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Frūms šogad bija galvenais favorīts uz piekto uzvaru "Tour de France" velobraucienā, kas viņam ļautu panākt četrus citus riteņbraucējus, kam izdevies piecreiz triumfēt tūrē. Tomēr ietriekšanās sienā trases iepazīšanas braucienā pirms "Criterium du Dauphine" velobrauciena ceturtā posma viņam liedza dalību Francijas tūrē. 

Sportists jau iepriekš paudis vēlmi sacensībās atgriezties šajā gadā, bet lielākais uzsvars tiks likts uz nākamo sezonu, lai mēģinātu izcīnīt savu piekto "Tour de France" titulu. Tāpat sportists plāno piedalīties Tokijas Olimpiādē, kurā riteņbraukšanas sacensības norisināsies vien nedēļu pēc daudzdienu tūres noslēguma Francijā.

Frūma iegurņa un augšstilba kauls jau iepriekš bija sadzijis, tomēr riteņbraucējs neslēpa, ka metāla plāksne un sešas skrūves viņam radot diskomforta sajūtu. "Liekie" objekti no Frūma ķermeņa tika izņemti piektdien Sentetjēnas slimnīcā.

"Mazāk detaļu manā elkonī un iegurnī. Jūtos apreibis, bet procedūra noritēja lieliski," savā "Twitter" profilā ierakstu publicēja Frūms, kurš jau oktobrī atklāja, ka lielākā motivācija viņam šobrīd ir "Tour de France".

"Francijas tūre mani dzen uz priekšu, tomēr vēl ir pāragri teikt vai spēšu līdz tai atgriezties. Darīšu visu iespējamo, lai atgrieztos tur, kur biju iepriekš," norādīja Frūms.

Savas karjeras laikā 34 gadus vecais Frūms ne tikai četras reizes uzvarējis "Tour de France", bet ir arī divkārtējs "Vuelta a Espana" čempions un vienu reizi ticis pie "Giro d'Italia" uzvarētāja goda.