foto: Facebook
29 gadu vecumā Bauskas pusē traģiski miris ūdensmoto sportists Didzis Jovaiša
Didzis Jovaiša (1990-2019).
Sporta zvaigznes
2019. gada 4. novembris, 10:05

29 gadu vecumā Bauskas pusē traģiski miris ūdensmoto sportists Didzis Jovaiša

Jauns.lv / LETA

29 gadu vecumā Bauskas pusē nelaimes gadījumā bojā gājis ūdens motosportists, ātrumlaivu braucējs Didzis Jovaiša, Jauns.lv apliecināja viņa sacensību biedrene – Latvijas ātrumlaivu braucēja Ieva Millere. Sportists mūžībā aizsaukts svētdienas, 3. novembra, dienas pirmajā pusē.

„Jā, Didzis tik tiešām gāja bojā savās mājās - Bauskā. Tas nebija saistīts ne ar treniņiem, ne sporta sacensībām. Tas bija nelaimes gadījums. Viņš bija mans bērnības draugs, puisis, kuram vēl ilgi, ilgi bija jādzīvo,” teica Millere.

Jauns.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka Javoiša varētu būt gājis bojā, apgāžoties kvadriciklam. Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Arlita Dolgā informējusi, ka svētdien negadījumā Bauskas novadā gājis bojā jauns vīrietis.

foto: Facebook
Didzis Jovaiša (1990-2019).

Traģiskais negadījums noticis Codes pagastā, pie kādām garāžām, kad 1990. gadā dzimušais nav ticis galā ar transportlīdzekļa vadību un tas apgāzies. Vadītājs gājis bojā notikuma vietā. Policijā uzvēra, ka kvadriciklam nav bijušas valsts reģistrācijas numura zīmes, kā arī vīrietis braucis bez ķiveres.

Sociālajā tīklā "Facebook" pie Didža Jovaišas un viņa draudzenes Evitas Rūtiņas profila virknējas līdzjūtības no tiem, kuri viņu pazina. Jovaiša nodarbojās ar ūdensmoto sportu, startējot komandā "Mēmeles sports" un piedaloties Latvijas un arī Eiropas čempionātos ūdens motorsportā. Pirms pāris nedēļām 29. dzimšanas dienu nosvinējušais Jovaiša ir šī gada Latvijas čempions FR 1000 klasē.

Jāteic, ka šī nav pirmā traģēdija, kuru pēdējā laikā piedzīvojis Latvijas ūdensmotosports. Pagājušā gada jūnijā Eiropas FR1000 ātrumlaivu čempionātā Vācijā trasē sacīkšu negadījumā nāvējoši cieta ūdens  motosportists, 54 gadus vecais Lotārs Millers, kurš bija viens no visu laiku labākajiem Latvijas ūdensmotosportistiem. ”Viņš bija leģenda Latvijas ūdensmotosportā,” tad teica Latvijas Ūdensmotosporta federācijas prezidents Atis Slakteris. Savukārt 10 dienas vēlāk Milleru ģimene piedzīvoja vēl vienu traģēdiju, jo mūžībā devās ūdensmotosporta aizsācējs un patriarhs Ievas Mileres vectēvs Jānis Millers.