foto: Zane Bitere/LETA
Rīcības komiteja novembrī lems par finansējumu 2021. gada pasaules čempionātam hokejā
Latvijas hokeja izlases fani.
Hokejs
2019. gada 19. oktobris, 22:24

Rīcības komiteja novembrī lems par finansējumu 2021. gada pasaules čempionātam hokejā

Jauns.lv / LETA

2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanas uzraudzībai izveidotā rīcības komiteja novembra pirmajā pusē sanāks uz pirmo sēdi, lai lemtu par čempionāta budžeta jautājumiem, pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Viņš stāstīja, ka otrdien valdība aktualizēja komitejas sastāvu un sēdē izskanējusi informācija, ka pirmo reizi šādā sastāvā komiteja sanāks novembra sākumā.

Severs norādīja, ka negrib spekulēt par to, vai prasītais finansējums būs, tomēr atzina, ka čempionāts ir nozīmīgs pasākums un pirmais atbalsts sagatavošanās posmam 110 000 eiro apmērā tika piešķirts pērn. Savukārt šogad finansējums vēl nav ticis piešķirts.

Viņš stāstīja, ka Latvijas Hokeja federācija (LHF) organizēšanas izdevumiem šogad prasīja 200 000 eiro. Federācija arī nākamajam gadam esot lūgusi 200 000 eiro un pieprasījusi vēl 183 000 eiro pusgada kongresa rīkošanas izmaksām.

"Pozitīvi vērtējam čempionāta rīkošanas faktu kā tādu, jo tas arī dos lielu efektu uz valsts ekonomiku un tūrisma nozari," pauda Severs.

Viņš norādīja, ka nākamajam gadam lielajiem sporta pasākumiem pieprasīts finansējum 3,5 miljonu apmērā, tomēr patlaban tam iezīmēti nepilni 500 000 eiro. Severs skaidroja, ka no LHF ir saņemts finanšu pieprasījums un IZM ir vispārīgi iepazīstināta ar ieņēmumu un izdevumu pozīcijām, un tiekot meklēti risinājumi.

Vaicāts, vai neradīsies līdzīga situācija, kā ar Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm, kad visa lūgtā nauda netika piešķirta, Severs norādīja, ka šie esot atšķirīgi stāsti, jo basketbola čempionātam pieprasītais finansējums stipri pieauga, salīdzinot ar sākotnēji lūgto, savukārt LHF finanšu pieprasījums kopš pērnā gada nav mainījies.