foto: AP/Scanpix
Elvis Merzļikins: "Pirms spēles arēnā ierados ar domu, ka šī būs mana pirmā uzvara"
Hokejs
2019. gada 19. oktobris, 14:37

Elvis Merzļikins: "Pirms spēles arēnā ierados ar domu, ka šī būs mana pirmā uzvara"

LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins labāk darbojas zem spiediena, kad izjūt satraukumu, pēc piektdienas spēles ASV medijiem teica vārtsargs, kuram izdevās aizvest savu klubu līdz papildlaikam.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Merzļikins piektdien NHL spēlē palīdzēja savai komandai Kolumbusas "Blue Jackets" iegūt vienu punktu, piedzīvojot zaudējumu papildlaikā. "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:1) piekāpās Čikāgas "Blackhwaks".

Merzļikins vārtos nostāvēja visu spēli, atvairot 30 no 33 metieniem (90,9%).

"Protams, ka rezultāts nebija tāds, kādu to vēlējos. Pirms spēles arēnā ierados ar domu, ka šī būs mana pirmā uzvara," teica Merzļikins. "Biju ļoti noskaities, jo tiešām vēlējos izcīnīt uzvaru."

Latvijas izlases hokejists, neraugoties uz sasniegto rezultātu, atzīmēja savu komandas biedru darbu, kas atviegloja viņam spēli.

"Komanda man ļoti palīdzēja, bloķējot neskaitāmus metienus pie vārtiem. Daudzus no šiem raidījumiem es pats nemaz neredzēju," atklāja vārtsargs. "Bija labāk. Ielaidu tikai trīs, nevis septiņus vārtus. To var vērtēt pozitīvi."

Merzļikins bija pavisam tuvu uzvarai, tomēr papildlaika pirmajā minūtē neizdevās noķert Patrika Keina mesto ripu, tāpēc vārtu priekšā savu iespēju izmantoja kapteinis Džonatans Tēvzs.

"Patriks spēles laikā izdarīja daudz metienu, tāpēc man bija ļoti svarīgi neļaut viņam gūt vārtus. Kad Patriks ar Tēvzu izgāja divi pret viens, jutu, ka viņš metīs, tomēr šķita, ka raidījums būs mērķēts stūrī. Tomēr šoreiz viņš centās man iemest cauri padusei," zaudēto vārtu epizodi aprakstīja Merzļikins.

"Neveiksmīgi atsitu ripu - tie bija slikti vārti, jo ripa atsitās pret pretinieka celi un ielidoja vārtos. Domāju, ka neko diži tur ietekmēt nevarēju."

Merzļikins, smejoties, arī norādīja, ka pirmā spēle pret Pitsburgas "Penguins", kurā viņš ielaida septiņus vārtus, netiks skaitīta kā debija.

"Savu pirmo spēli neskaitīšu kā debiju," smejoties teica vārtsargs. "Tā spēle bija murgs. Nenovēlu nevienam spēlētājam gaidīt tik ilgu laiku, lai debitētu NHL, bet jau pirmajā mačā ielaist septiņus vārtus. Tas nav patīkami, tāpēc šo spēli uzskatu par savu debiju."

"Pirmssezonā izdevās izcīnīt komandai punktu, tomēr tas neskaitījās. Ar Meniju Legasī daudz strādājām pie manas tehnikas - ķērājcimda novietojuma. Jutos labi. Manuprāt, pirmos vārtus zaudēju, jo pretinieks izdarīja labu metienu, tomēr pats vienmēr vari nospēlēt labāk," paškritisks bija Merzļikins. "Jāturpina analizēt video un jāstrādā kopā ar Meniju."

Vārtsargs arī atklāja, ka labāku sniegumu izdodas demonstrēt, izjūtot spriedzi pirms spēlēm.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Manuprāt, vārtsargam ir grūti atgriezties spēlē, kad esi zaudējis septiņus vārtus. Čikāgas publika bija lieliska. Pats biju nedaudz satraucies, bet pirmajā spēlē tā nebija, tāpēc kaut kas todien nebija kārtībā," stāstīja Merzļikins. "Labāk mani palikt zem spiediena, lai sajūtu satraukumu."

Sestdien Kolumbusas vienībai paredzēta spēle pret Ņujorkas "Islanders".