foto: Latvijas hokeja federācija
VIDEO: skandalozā "Olimp" hokejists gūst fantastiskus vārtus Latvijas virslīgā
Kirils Galoha priecājas par vārtu guvumu.
Hokejs
2019. gada 1. oktobris, 12:38

VIDEO: skandalozā "Olimp" hokejists gūst fantastiskus vārtus Latvijas virslīgā

Jauns.lv / LETA

Aizvadīt\as nedēļas Latvijas hokeja virslīgas "Optibet" hokeja līgas (OHL) piecu skaistāko vārtu guvuma topa pašā virsotnē ticis skandalozā kluba "Olimp" uzbrucējs Kirils Galoha.

Kirila Galohas meistarstiķis izgājienā viens pret vienu pret vārtsargu ne par matu nav sliktāks kā daudzu hokeja superzvaigžņu šedevri.

23 gadus vecais Galoha, kurš vienu spēli aizvadījis arī Latvijas hokeja flagmaņa Rīgas "Dinamo" rindās, bet vairākas sezonas aizstāvējis Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba HK "Rīga" krāsas. Kirils izbaudījis arī leģionāri maizi Vācijas trešajā līgā un Francijas otrajā līgā, bet pagājušo sezonu noslēdzas Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) klubā Karagandas "Saryarka" no Kazahstānas. Tāpat viņš aizvadījis deviņas pārbaudes spēles arī Latvijas hokeja izlases kreklā.

Galoha šo OHL sezonu visai skandalozā Rģias "Olimp" rindās iesācis grandiozi, jo trīs mačos pamanījies gūt jau piecus vārtus un atdot trīs rezultatīvas piespēles.

"Olimp" ir OHL jaunpienācēja, kas pulcējusi ļoti iespaidīgu spēlētāju sastāvu  ar Georgiju Pujacu, Aleksandru Jerofejevu, Alekseju Širokovu, Ervīnu Muštukovu priekgalā. Komandas pieteikumā redzams arī Oskara Bārtuļa vārds, tāpat kā savulaik pretrunīgi vērtētais uzņēmējs Nikolajs Sirotkins, kurš 56 gadu vecumā jau vienā mačā ir izgājis laukumā.

Sirotkins iepriekš kā funkcionārs bijis ar “NIK’s Brih” un Rīgas “Vilku” komandām.

Izskanējušas runas, ka "Olimp" finansu rocība esot krietni lielāka nekā pārējām OHL komandām, bet budžeta izcelme nav līdz galam skaidra. Oficiāli tiek runāts par ārvalstu (bijušo padomju republiku) uzņēmēju investīcijām, bet kuluāros regulāri tiek minēta arī Sirotkina finansiālā saistība ar projektu.

Par "Olimp" klubu skaļi tika runāts arī sezonas priekšvakarā, kad Valsts valodas centrs atļāva Latvijas virslīgā klubam doties laukumā ar formām, uz kurām nosaukums tiek rakstīts kirilicā.