foto: AFP/Scanpix
Kurucs nezina, vai NBA viņu sodīs, bet novērtē komandas atbalstu pēc aresta
Kurucs atklāja, ka nezina vai tiks sodīts no līgas puses.
Basketbols
2019. gada 28. septembris, 22:30

Kurucs nezina, vai NBA viņu sodīs, bet novērtē komandas atbalstu pēc aresta

Jauns.lv / LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Bruklinas "Nets" spēlētājs Rodions Kurucs novērtējot kluba atbalstu, kuru viņš saņem pēc tam, kad septembra sākumā viņš tika īslaicīgi arestēts par uzbrukumu savai draudzenei.

Latviešu spēlētājs Kurucs septembra sākumā Ņujorkā ticis īslaicīgi arestēts par jūnijā pastrādātu uzbrukumu savai draudzenei. Kā Ņujorkas medijiem norādījuši avoti policijā, 27. jūnija vakarā strīds starp Kurucu un viņa draudzeni aizgājis līdz roku palaišanai.

"New York Post" rakstīja, ka Kurucs pielicis sev nazi pie rīkles un esot kliedzis: "Es sevi nogalināšu!" Taču viņš ātri nometis to, aplicis savu roku ap 32 gadus vecās sievietes kaklu un žņaudzis viņu, pēc tam iegrūžot gultā.

Kurucs sarunā ar "New York Post" pauda pateicību komandai par sniegto atbalstu, kas iepriekš jau paziņoja, ka nostājusies basketbolista pusē.

"Protams, ka komanda un spēlētāji ar mani sazinājās pēc notikušā. Viņi mani atbalstīja, jo komandā valda ģimenes sajūta," intervijā Ņujorkas medijam stāstīja Kurucs, kurš pirmo reizi pēc incidenta par to stāsta žurnālistiem. "Tieši šīs atmosfēras dēļ zinu, ka komandas biedri ir aiz manas muguras."

Rodions Kurucs NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs no Bruklinas "Nets" komandas piektdien guva desmit punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles programmā ...

gallery icon
8

Kurucs par nodarīto 3. septembrī ieradās tiesā, kurā pret viņu netika izvirzītas prasības, basketbolistam, izvairoties no drošības naudas. Spēlētājam gan nāksies atgriezties tiesas zālē, jo 21. oktobrī ir paredzēta sēde.

"Nevaru jums neko stāstīt šajā sakarā, jo tas man nav atļauts," teica Kurucs, kurš atklāja, ka nezina, vai līga viņu sodīs. "Pats vēl neko nezinu, tāpēc nevaru atbildēt uz šo jautājumu. Redzēsim."

Līdzīgas atbildes bija arī "Nets" galvenajam trenerim Kenijam Atkinsonam, kurš gan neslēpa, ka runājis ar Kurucu.

"Nevaru komentēt to, vai Kurucs sāks sezonu kluba sastāvā, tomēr komanda ļoti labi izprot notikušo. Man un Rodijam ir labas attiecības - daudz runājām par notikušo. Tā ir daļa no mana darba - būt mentoram, kurš ar spēlētājiem runā par problēmām uz un ārpus laukuma," stāstīja Atkinsons.

"Nets" šajā starpsezonā sastāvu papildinājusi ar vairākiem spēlētājiem, tostarp līgas zvaigznēm Kairiju Ērvingu un Kevinu Durentu, bet Kurucam konkurenci sastāda Taurīns Prinss, Henrijs Elensons un Lenss Tomass.

"Tāpēc tās nometnes pastāv, lai cīnītos par vietu sastāvā," kaujinieciski noskaņots bija Kurucs. "Ikviens cīnās par vietu komandā, vēloties pierādīt, ka var un māk spēlēt. Tieši to pašu darīšu arī es."

Kurucs šajā starpsezonā daudz strādājis, lai palielinātu muskuļu masu. Sportists aizvadītajā sezonā svēra aptuveni 95 kilogramus, bet nu jau viņš kļuvis par teju desmit kilogramiem smagāks.

Aizvadītajā sezonā Kurucs laukumā vidēji pavadīja 20,5 minūtes, gūstot 8,5 punktus un izcīnot 3,9 atlēkušās bumbas. Spēlētājs trīspunktu metienus realizēja ar 31,5% precizitāti, kopumā viņa metienu precizitāte sasniedza 45% atzīmi.

"Nets" jauno sezonu sāks 23. oktobrī, spēlējot pret Minesotas "Timberwolves".