foto: Sintija Zandersone/LETA
Orientieriste Grosberga sasniedz pusfinālu Pasaules kausa posmā
Grosberga pusfinālā finišēja pēdējā sešu dalībnieču vidū, finālā neiekļūstot.
Citi sporta veidi
2019. gada 28. septembris, 21:22

Orientieriste Grosberga sasniedz pusfinālu Pasaules kausa posmā

Jauns.lv / LETA

Latvijas orientēšanās sporta izlases pārstāve Sandra Grosberga sestdien Pasaules kausa trešajā posmā Šveicē iekļuva pusfinālā sacensībās sprintā ar izslēgšanu, kur sasniedza 14.labāko rezultātu.

Sieviešu sacensībās Grosberga pārvarēja ceturtdaļfināla barjeru, sešu dalībnieču konkurencē ierindodamās trešajā vietā, bet pusfinālā finišēja pēdējā sešu dalībnieču vidū, finālā neiekļūstot. Viņa sasniedza 14.labāko rezultātu no 18 startējušajām sportistēm. Kopvērtējumā Grosberga ieņēma 17.vietu, bet kvalifikācijas barjeru nepārvarēja Līga Valdmane, kura ierindojās dalītā 67.vietā, Laura Vīķe ierindojās dalītā 70.vietā, Elīna Kārkliņa - dalītā 85.vietā un Kristīne Bertuka - dalītā 91.vietā 101 sportistes konkurencē.

Jau otro uzvaru Bāzelē izcīnīja zviedriete Tūve Aleksandešsone, kura finālā finišēja pēc 7 minūtēm un 28 sekundēm. Viņa par deviņām sekundēm apsteidza čehieti Terezu Janosikovu un par desmit sekundēm - šveicieti Elenu Rosu.

Vīriešiem Rūdolfs Zērnis ceturtdaļfinālā ierindojās ceturtajā vietā sešu sportistu grupā un pusfinālā neiekļuva. Viņa laiks distancē astoņas minūtes un 19 sekundes, kas ļāva būt ātrākam vien par sešiem konkurentiem 36 ceturtdaļfināla dalībnieku konkurencē. Kopvērtējumā viņš ieņēma dalītu 19.vietu, Artūrs Pauliņš izcīnīja dalītu 40.vietu, Artjoms Rekuņenko - dalītu 74.vietu, Jānis Tamužs - dalītu 97.vietu un Edgars Bertuks - dalītu 112.vietu 116 startējušo vidū.

Uzvarēja čehu orientierists Vojtehs Krals, kurš finālā distanci veica sešās minūtēs un 39 sekundēs. Viņš par divām sekundēm apsteidza šveicieti Džoiju Hadronu un par četrām sekundēm - britu sportistu Ralfu Strītu.

Jau ziņots, ka vidējā distancē labākais Latvijas orientierists bija Rūdolfs Zērnis ar izcīnīto 15.vietu un Sandra Grosberga ar 51.vietu.

Svētdien notiks sacensības sprintā.