foto: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Parādījies video, kā uz ielas Dalasā nošauj kādreizējo Blūma un Štelmahera komandas biedru
Andrē Emets bija kļuvis par "Big 3" līgas zvaigzni.
Sporta zvaigznes
2019. gada 26. septembris, 13:05

Parādījies video, kā uz ielas Dalasā nošauj kādreizējo Blūma un Štelmahera komandas biedru

Jauns.lv

Šīs nedēļas sākumā no Dalasas pienāca sēru vēsts visai basketbola pasaulei. Pilsētā, kurā pašlaik mīt Latvijas basketbola spīdeklis "Mavericks" uzbrucējs Kristaps Porziņģis, rīta agrumā tika sašauts un vēlāk slimnīcā 37 gadu vecumā mira kādreizējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Andrē Emets. Tagad sociālajos tīklos parādījies videonovērošanas kameru ieraksts, kurā redzams, kā tas viss notika.

Kā vēsta Dalasas Policijas departaments, ap pulksten 2:30 pirmdienas rītā Emets sēdējā "Range Rover" automašīnā netālu no savām mājām, kad pie viņa piebrauca pie divi neidentificēti aizdomās turamie. Viens no vīriešiem izvilka ieroci un notēmēja uz basketbolistu. Emets mēģināja bēgt, bet vīrietis ar ieroci iešāva viņam mugurā.

Kāds garāmgājējs atrada sašauto Emetu uz ielas un izsauca medicīnisko palīdzību. Sportists tika nogādāts slimnīcā, bet viņa dzīvību glābt neizdevās.

Aculiecinieki ziņoja policijai, ka redzējuši divus aizdomās turamos iekāpjam baltā "Chrysler 300" automašīnā un pametot notikuma vietu. Dalasas policijā turpinās slepkavības izmeklēšana.

Emets, kurš bija koledžu basketbola spīdeklis, 2004. gada NBA draftā tika izvēlēts ar kopējo 35. numuru. Savas vien 14 spēļu ilgās NBA karjeras laikā viņš pārstāvēja Memfisas “Grizzlies” un Ņūdžersijas “Nets” komandas. Tāpat viņš spēlējis dažādās NBA attīstības līgas komandās un daudzviet ārzemēs (Ķīnā, Meksikā, Puertoriko, Lietuvā, Beļģijā, Francijā, Venecuēlā, Libānā, Filipīnās un Dienvidkorejā).

foto: Derick E. Hingle-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
Andrē Emets bija kļuvis par "Big 3" līgas zvaigzni.

2006. gads vasarā Emets pievienojās Viļņas klubam “Lietuvos rytas”, taču Lietuvas galvaspilsētā uzkavējās līdz decembrim. Viņš tajā sezonā spēlēja kopā ar diviem Latvijas basketbolistiem tagadējo valstsvienības kapteini Jāni Blūmu un šā brīža izlases galveno treneri Robertu Štelmaheru.

Savukārt pavisam nesen Emets piedalījās repera "Ice Cube" dibinātajā 3x3 basketbola līgā "Big3", kur, spēkojoties ar daudzām bijušajām NBA zvaigznēm, bija viens no labākajiem spēlētājiem un reālākajiem pretendentiem vērtīgākā spēlētāja (MVP) balvai.

Emets nesen pats bija kļuvis par tēvu, bet jau ilgāku laiku centās palīdzēt bērnu namos mītošajiem bērniem.