Rondo atvainojies par homofobiskajiem izteikumiem NBA tiesneša virzienā
Rondo: "No visas sirds vēlos pateikt, ka man ir patiešām žēl, ko pateicu Bilam, Ne laukumā, ne ārpus tā valodai, kas noniecina cilvēka seksuālo orientāciju, nav vietas."
Sporta zvaigznes
2015. gada 16. decembris, 12:40

Rondo atvainojies par homofobiskajiem izteikumiem NBA tiesneša virzienā

Jauns.lv

Viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sakramento "Kings" līderiem Reidžons Rondo atvainojies par saviem homofibiskajiem izteikumiem tiesneša Bila Kenedija virzienā.

Savus ne pārāk glaimojošos izteikumus Rondo tiesnesim veltīja 3.decembra mačā pret basketbolista bijušo komandu Bostonas "Celtics", saņemot divas tehniskās piezīmes un izraidīšanu no spēles. Pēcāk spēlētājs izpelnījās arī vienas NBA spēles diskvalifikāciju.

Pēc šiem notikumiem Kenedijs pirmdien atklāja, ka ir homoseksuāls, tādējādi kļūstot par pirmo NBA tiesnesi, kurš atklājis savu netradicionālo seksuālo orientāciju.

"No visas sirds vēlos pateikt, ka man ir patiešām žēl, ko pateicu Bilam, Ne laukumā, ne ārpus tā valodai, kas noniecina cilvēka seksuālo orientāciju, nav vietas," atvainojās Rondo. "Katru dienu centīšos, lai kļūtu par labāku personu. Ar saviem izteikumiem nevēlējos kādu aizskart."

Kenedijam kā NBA tiesnesim šī ir jau 18.sezona.

Tikmēr 29 gadus vecais Rondo šosezon 24 spēlēs vidēji iemetis 12,6 punktus un veicis 11,0 rezultatīvas piespēles.

Ar desmit uzvarām 25 mačos "Kings" komanda ieņem 12.vietu Rietumu konferences kopvērtējumā.

Incidents ar tiesnesi Bilu Kenedju un Reidžonu Rondo - video:

Bijušais homoseksuālais NBA spēlētājs Džeisons Kolins par Rondo izteikumiem - video:

LETA/Foto: Vida Press