foto: BNS Foto/Scanpix
Lietuvas basketbolisti pārbaudes spēlē tērpsies leģendārās retro formās no vēsturiskās un strīdīgās uzvaras pār Latviju
Lietuvas basketbola izlase pirms pārbaudes spēles.
Basketbols
2019. gada 7. augusts, 16:55

Lietuvas basketbolisti pārbaudes spēlē tērpsies leģendārās retro formās no vēsturiskās un strīdīgās uzvaras pār Latviju

Jauns.lv / LETA

Lietuvas vīriešu basketbola izlase pārbaude spēlē ar Serbiju pirmajā puslaikā laukumā dosies 1939. gada čempionu retro formās, ziņo Lietuvas Basketbola federācija.

Mačs norisināsies 12. augustā Kauņā, un lietuviešu basketbolisti formas uzvilks spēles pirmajās divās ceturtdaļās. Uz formām būs zaļš uzraksts "Lietuva" un valsts ģerbonī attēlotais bruņinieks Vītis.

"Nepierasti, jo mūsdienu formām ir pavisam cits dizains. Esam gandarīti, ka varam godināt mūsu basketbola leģendas un viņu uzvaras," pauda uzbrucējs Mindaugs Kuzminsks.

Lietuvas basketbolisti 1939. gada Eiropas čempiontitulu izcīnīja Kauņā. Titula liktenis izšķīrās pirmajā spēlē, kurā lietuvieši pēdējās sekundēs izrāva uzvaru 37:36 pār Latviju, kas uzvaras gadījumā turnīra noslēgumā būtu kļuvusi par čempioni.

Šī vēsturiskā uzvara Lietuvas basketbolistiem nāca ļoti strīdīgā spēlē, jo Kauņā notikušajā finālspēlē mača finālsvilpe atskanēja vien tad, kad Lietuvas basketbolisti bija beidzot izvirzījušies vadībā, kas arī viņiem atnesa kontinenta čempionu titulu.

Lietuvas izlase turpina gatavoties Pasaules kausa izcīņai. Lietuvieši pārbaudes spēļu ciklu iesāka ar zaudējumu 70:78 Spānijai, bet pēc tam ar 80:60 uzveica Somiju. Vēl priekšā mači ar Serbiju, Somiju, Krieviju, Dienvidkoreju, Angolu un Čehiju.

Pasaules kauss Ķīnā notiks no 31. augusta līdz 15. septembrim, Lietuvai cīnoties vienā apakšgrupā ar Kanādu, Senegālu un Austrāliju.